Koncert sećanja na Milana Mladenovića: Nastupaju Srđan Todorović i Deca iz vode, jedini EKV tribute sa kojim je Žika pristao da svira 1Foto: Promo

Poštovaoci rada Milana Mladenovića imaće jedinstvenu priliku da uz Decu iz vode, na bini vide i čuju Srđana Žiku Todorovića, nekadašnjeg bubnjara grupe EKV, u nedelju, 5. novembra u Zappa Bazi.

„Deca iz vode su jedini EKV tribute bend sa kojim je Žika, u retkim prilikama, izlazio na binu. Privilegija je i velika čast što će u nedelju zasvirati sa Decom iz vode. Ako ste fan EKV-a i volite ono što je Milan Mladenović ostavio iza sebe, ovaj događaj ne treba da propustite!“ – kažu organizatori.

Muzičar, pesnik i umetnik Milan Mladenović preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu. Iza sebe je ostavio veliko muzičko nasleđe. Pesme koje je stvarao se i dalje rado slušaju i izvode, i smatraju ih samim vrhom muzičkog i rok stvaralaštva.

Od 2013. godine, svakog novembra Deca iz vode u Beogradu organizuju memorijalni koncert sećanja na ovog velikog umetnika i kao goste često zovu bivše članove grupe EKV. Ove godine zakazali su novi susret sa poštovaocima Milanovog i EKV opusa u Zappa Bazi a specijalni gost biće im Srđan Žika Todorović. Žika će sa Decom iz vode odsvirati nekoliko pesama koje je snimio sa EKV-om na albumima „Ljubav“ i „Samo par godina za nas“ i podsetiti nas na period kraja osamdesetih kada su Milan, Magi, Bojan i Žika bili u vrhu popularnosti na celom prostoru bivše Jugoslavije.

Deca iz vode su jedini tribute bend i projekat sa kojim je Žika pristao da svira jer su ga, po njegovim rečima, pojavom, duhom i energijom podsetili na pravi EKV. Ovo će biti izuzetno retka prilika da ga fanovi EKV mogu videti za bubnjevima uživo i ovaj koncert se može smatrati pravom ekskluzivom, a prisustvo privilegijom.

Za koncert pod nazivom „Milan Mladenović memorijal 2023.“ uvodnu reč daće Aleksandar Šarčević, osnivač udruženja ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe EKV „Deca iz vode“, u okviru kojeg deluje istoimeni bend koji često dobija epitet najboljeg i najvernijeg originalu EKV tribute benda koji je postojao, a potvrdu za to im daju i bivši članovi EKV-a koji su im često gosti na koncertima (Žika, Tanja, Bole, Raka). Pre pet godina rasprodali su dva koncerta u Dorćol Platzu sa Žikom kao gostom pa se i ovog puta očekuje ogromno interesovanje, kažu organizatori.

Deca iz vode poručuju da su koncerti sa Žikom emotivni i energični a atmosfera u publici po pravilu euforična, dok Žika poziva sve fanove EKV-a da dođu i da se prisete starih dobrih i lepih vremena:

Ulaz na koncert u nedelju, 5. novembra je predviđen za 20h a početak programa u 21h. Promo kontigent ulaznica po ceni od 1000 RSD je rasprodat, a u pretprodaji su ulaznice po regularnoj ceni od 1200 RSD. U prodaji su u Zappa Baru (Kralja Petra 41) i Yugovinyl store-u (Cetinjska 15). Ukoliko ih ostane, ulaznice će se na dan koncerta prodavati po ceni od 1500 RSD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari