Koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić u Parobrodu 1Foto: Nebojša Babić/promo

U petak, 15. marta u 19 časova u Ustanovi kulture Parobrod biće održana koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić.

Sa renomiranom vokalistkinjom nastupiće pijanista Ivan Aleksijević, saksofonista Kristijan Mlačak, trubač Nemanja Banović, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović.

Aleksandra Bijelić je povodom predstojeće koncertne promocije rekla: “Srećna sam što mogu da vam predstavim moj autorski prvenac. Volela bih da preslušate ceo album jer verujem da će se neko pronaći u pesmama, dok će drugi jednostavno – uživati u ‘vožnji’ . Do sada nisam pronalazila satisfakciju u tome da javno prezentujem šta radim jer je ‘u mojoj knjizi bilo dovoljno’, ipak verujem da je svemir poželeo da podeli sa vama muziku koju oduvek nosim u sebi – i tako je nastala ‘Neka druga’…”

Album “Neka druga” donosi devet džez pop pesama koje su istinsko i jedinstveno muzičko pripovedanje iz misli, srca i pera Aleksandre Bijelić.

Ovo je muzika koja je sluša u jednom dahu, koja odiše nekim prošlim vremenima kada su muzikalnost, liričnost, razvijene melodijske linije, te kristalnost i savršenost interpretacije (kako vokalne, tako i instrumentalne) – bile imperativ.

Aleksandra je podelila deo svoje muzičke duše, iskreno, decentno, nenametljivo, sofisticirano. I u stilu velikih evergreen diva.

Pored Aleksandre koja je autor većine tekstova i muzike, na albumu “Neka druga” svoj pečat su dali i: Lazar Arsović (produkcija, gitara, perkusije), Srđan Marković (muzika, prateći vokali), Bojana Stojkov (tekst “Gde ljubav spava”), Ivan Aleksijević (aranžmani, klavir), Milan Pavković (kontrabas), Petar Radmilović (bubnjevi), Kristijan Mlačak (saksofon), Nemanja Banović (truba) i specijalni gost Aleksandar Stojić (klasična gitara), Aleksandra Klenkovski (gudački instrumenti), Branislav Radovanović (stručni konsultant),članovi Merry Gospel hora, Luka Ignjatović (saksofon), Andrija Gavrilović A.N.D.R. (truba), Filip Bulatović (klavijature, aranžman), Petar Krstajić (bas gitara)

Aleksandra Bijelić kontinuirano je prisutna na domaćoj muzičkoj džez i pop sceni skoro dve decenije.

Ova dama kristalnog vokala i izuzetne muzikalnosti diplomirala je na Katedri za muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i Master studije na Katedri za džez i popularnu muziku.

Pored uspešne koncertantne karijere, ona se aktivno i sa velikim uspehom bavi vokalnom pedagogijom.

Koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić u Parobrodu 2
Foto: Nebojša Babić/promo

Aleksandra Bijelić predvodi kvintet Alex & the Fergusons, sa kojim je objavila zbirku obrada pop i džez klasika pod nazivom A Basement Session.

Kontinuirano nastupa kao solista Big Benda RTS-a i Beogradskim Diksilend Orkestrom, kao i sa Mapo Keys bendom Filipa Bulatovića.

Sa svojim kvintetom i velikim orkestrima održala je mnogobrojne koncerte u zemlji, regionu i inostranstvu.

Zbog svoje specifične boje glasa i izuzetne vokalne tehnike Aleksandra Bijelić sarađuje je s brojnim muzičarima regionalne džez, pop i rok scene.

Široj publici vokal Aleksandre Bijelić poznat je iz crtanih serijala poput Princeza Sirena, Kirari, Tara Dankan, Lenji grad, itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari