Konkurs za dramski tekst 1Foto: Sterijino pozorje, promo (arhiva 2014)

Sterijino pozorje raspisalo je konkurs za originalni domaći dramski tekst, a rok za slanje radova je 30. novembar ove godine.

U okviru konkursa dodeljivaće se samo jedna nagrada koja podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400 hiljada dinara.

Pravo učešća imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku. Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri će uzimati u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove. Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za pozorišnu umetnost „Scena“ nemaju pravo učešća. Sterijino pozorje preuzima autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, na srpskom i engleskom jeziku, i prava na praizvođenje, bez naknadne nadoknade. Konkurs je anoniman, pa tekstove u štampanoj formi (4 primerka) treba slati pod šifrom, a na dramskom tekstu ne sme biti ime autora. Svi zainteresovani u posebnoj koverti treba da pošalju rešenje šifre (šifra pod kojom je poslat rad, ime i prezime, adresa boravka, kontakt telefon i e-mail adresa), a isti autor može poslati najviše dva dramska teksta. Po objavljivanju rezultata, nagrađeni autor je dužan da u roku od pet dana pošalje originalni dramski tekst sa rešenjem šifre. Tekstovi prispeli na konkurs neće se vraćati, već će biti pohranjeni u Biblioteci Sterijinog pozorja. Odštampane tekstove sa šifrom treba poslati na adresu: Sterijino pozorje (za konkurs), Zmaj Jovina 22/I, 21000 Novi Sad.

Odluku o nagradi žiri donosi do 28. februara 2018. godine, a dodela nagrade biće upriličena 29. marta 2018. godine (na dan Sterijinog pozorja), u prostorijama Pozorja. Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama AP Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari