Kraj Virtuelnog putovanja Madlenianuma 1Foto: Madlenianum

Pozorište Madlenijanum ove nedelje završava svoje Vitruelno putovanje, kako navode u saopštenju ovo poslednja nedelja onlajn sezone.

Imali ste prilike da pogledate 32 predstave i 3 dokumentarna filma iz Madlenianumove riznice. Žao nam je što neke predstave nismo uspeli da vam prikažemo zbog autorskih prava ili tehničkih nedostataka, nismo sebi dopustili da vam neki nedostatak pokvari ugođaj u gledanju vrhunskog umetničkog izvođenja. Emitovali smo operu, balet, mjuzikl i dramu, podsetili smo vas na neke premijerne podele koje više nemate prilike da gledate, nadamo se da smo neku novu publiku ubedili da treba da prošeta do Zemuna i poseti velelepno zdanje Opere i teatra Madlenianum i naše scene sa hit predstavama, na koje smo ponosni, navodi se u saopštenju.

Ove nedelje emituju predstave koje ste vi izabrali glasanjem putem naših društvenih mreža.

Na prvom mestu odmorište našeg putovanja je Španija sa dramom Mihaila Bulgakova Don Kihot u režiji Dragana Jovanovića, koji tumači i naslovnu ulogu. Sledeće odmorište je daleki sever i Norveška gde će nas uz predivne zvuke muzike Edvarda Griga, pod palicom maestra Stanka Jovanovića, odvesti Severna bajka, balet u kome ozbiljnu rolu imaju i operski solisti, a za koji je koreografiju radio gost iz Hrvatske Staša Zurovac.

Krajnje odredište Madlenianumovog Vituelnog putovanja je Doručak kod Tifanija – užurbani Njujork i jet set na Menhetnu, čiju je atmosferu po romanu Trumana Kapota sjajno prenela rediteljka Ana Radivojević Zdravković, a u kojoj su životne uloge odigrali Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj.

– Nadamo se da ste i vi jednako uživali kao i mi u ovom kratkom podsećanju na istorijat Madlenianuma. Vidimo se iduće sezone, sa novim premijerama, obnovama i predstavama koje ste toliko voleli da gledate u sezoni iza nas. Naravno, vidimo se pod kupolama našeg pozorišta u Zemunu, u svom sjaju i raskoši, baš onako kako Vi to zaslužujete, draga publiko, kažu iz Madlenijanuma i dodaju da se njihove predstave emituju preko youtube kanala i prikazivanje gore navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima i nemogućnosti rada pozorišta kao opšte mere zabrane zbog pandemije.

Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave. Sve podatke o on-line izvođenjima naših predstava, kao i intervjue sa autorima i protagonistima možete naći na sajtu www.madlenianum.rs i na društvenim mrežama. Za sva pitanja možete se obratiti na: publicrelations@madlenianum.rs Pratite nas!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.