Kriminolog na čelu UO Narodne biblioteke 1Foto: Wikipedia / Darko Gajić

Janković je trenutno vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za brigu o porodici i socijalnu zaštitu.

Pored Pantića, članstva u UO NBS, kao ustanove kulture od nacionalnog značaja razrešeni su književnici Vladimir Kecmanović, Ivana Dimić i Vladislav Bajac, a svi su u tom telu bili od 2015. godine.

Novi članovi Upravnog odbora NBS su viši naučni saradnik u Institutu za književnost i umetnost Dragan Hamović, docent na Filološkom fakultetu Dragana Grujić i bibliotekar savetnik u penziji Dragana Tipsarević iz Kraljeva.

Vlada je na istoj sednici, održanoj 26. aprila razrešila dužnosti i Nadzorni odbor NBS, na čijem čelu je bio nekadašnji ministar vera Bogoljub Šijaković, a članovi Vanja Marković i Ilinka Smiljanić.

Novi predsednik Nadzornog odbora NBS docent na Filološkom fakultetu Gordana Đoković, a članovi su Predrag Vukašinović iz Javnog komunalnog preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija i Milorad Vučković iz redova zaposlenih u NBS.