Kristofer NolanKristofer Nolan, foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kristofer Nolan nedavno je dobio svog prvog Oskara, a među filmovima koji su ga predstavili široj gledalačkoj publici nalazi se trilogija o Betmenu.

Međutim, Kristofer Nolan nije tako lako pristao da snimi film Mračni vitez, drugi u trilogiji, već je u to morao da ga ubeđuje brat Džonatan.

Džonatan Nolan gostovao je u podkastu Armchair Expert kod Deksa Šeparda i rekao da je njegov brat nakon filma Betmen počinje oklevao da snimi još jedan film o ovom stripskom liku.

„Radio sam na filmu Betmen počinje sa male udaljenosti, ali to je bio jedini strip koji mi je brat dao kad sam bio mali, Betmen: Godina prva, za 14. rođendan i 10 godina kasnije bio sam na setu sa njim.“

„Kris nije bio siguran da li će raditi još jedan film. Nije želeo da ostane poznat kao reditelj superherojskih filmova“, rekao je Džonatan.

Iako je bio vrlo ponosan na prvi film o Betmenu, nesigurnost oko pravljenja još jednog nervirala je Džonatana.

„Jedan sat smo pričali priču o poreklu, ali šta još možemo sa tim? Možemo li da uzmemo iste likove i pomerimo sve malo u drugi žanr? Možemo li iz avanture da pređemo u kriminalistički film, film o mafiji i donesemo to osećanje“, rekao je Džonatan Kristoferu.

Napominje kako je na kraju rekao bratu da ne bude kukavica, nakon čega je Kristofer razvio scenario sa Dejvidom Gojerom uz Džonatanovu pomoć.

Dvojac je potom napisao i treći deo u serijalu, Uspon mračnog viteza, koji je izašao 2012 godine i zaokružio trilogiju.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari