Kroz objektiv ženskih autora 1Foto: I. Nikoletić

U novootvorenoj galeriji Artcorner sinoć je otvorena grupna izložba fotografija pod nazivom “Iz našeg ugla”, na kojoj se svojim radovima predstavilo devetnaest ženskih fotografa.

„Koristeći objektiv fotoaparata i svoj vrlo jedinstven talenat, autorke izložbe predstavljaju jedan drugačiji pogled na život, uličnu umetnost, ljude, lepotu žene i prirode”, navele su organizatorke izložbe.

– Sve umetnice koje su se ovom izložbom predstavile rade ili su radile kao fotografi u nedeljnim ili dnevnim novinama, to su koleginice sa kojima sarađujemo i viđamo se na terenu duže od deset godina. Zato smo došle na ideju da sve ono što one rade van posla predstavimo publici koja nema prilike da vidi tu stranu njihovog talenta i stvaralaštva, rekla je za Danas organizatorka i jedna od autorki projekta Atrcorner, Dragana Udovičić.

U trenutnoj postavci posetioci mogu da pogledaju fotografije Anđele Stevanović, Milene Anđele Mišić Atanacković, Dragane Udovičić, Aleksandrije Ajduković, Vesne Anđić, Jolande Korać, Milene Đorđević, Marije Janković, Jelene Jovanov, Sanje Knežević, Katarine Mihajlović, Jelene Vemić, Ane Paunković, Zorane Jevtić, Marine Lopičić, Oksane Skendžić, Tanje Valić, Vesne Lalić i Snežane Krstić.

Udovičić je u saradnji sa Zoranom Jevtić pokretnula Galeriju Artcorner kao svojevrstan projekat posvećen fotografiji, a u prostoru u Ulici Stanoja Glavaša 15, će se osim izložbi održavati i foto škole, dok će se nove postavke predstavljati na dve nedelje. Izložba “Iz našeg ugla” je prodajnog karaktera, a za posetioce je otvorena narednih 15 dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari