cudo u sarganu foto promofoto promo

 Kruševačko pozorište sutra na Sceni „Mira Trailović“ Pozorišta Atelje 212 gostuje sa predstavom „Čudo u Šarganu“, koju je po tekstu LJubomira Simovića režirao Nebojša Bradić. Reč je o ovogodišnjoj produkciji, koja je imala dva premijerna dana 15. i 16. aprila u Kruševcu.

Pre Ateljea 212, ovaj komad Kruševačkog pozorišta gostovao je krajem maja u Vrnjačkoj Banji i Kragujevcu. Pored Nebojše Bradića u autorskom tomu su i kostimografkinja Marina Vukasović Medenica i kompozitor Zoran Erić.

– Simović je sedamdesetih godina pisao da čovek ima slobodu koju je spreman da zameni za obećanje lažnog raja, društvo blagostanja i potrošačku kulturu koju diktiraju društvene mašinerije i mediji. Svi pohlepno nastoje da ‚prišiju osmi džep’ koji ‚guta kuće, guta ljude’. Umesto slobode Šarganci dobijaju čoveka za govornicom, političara koji se opija ulogom vladaoca – kaže reditelj Nebojša Bradić o kruševačkoj produkciji „Čuda u Šarganu“.

U ovoj ansambl predstavi koja govori o putevima i stranputicama čuda igraju: Biljana Nikolić, Marija Marić, Marija Gašić, Ema Petrović, Bojan Veljović, Zoran Karajić, Nebojša Vranić, Nikola Rakić…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari