Kultura osam zemalja u sklopu globalnog sela 1

U ovdašnjem Velikom parku počela je manifestacija „Globalno selo u Kragujevcu“, koju, u okviru volonterskih i stručnih praksi, organizuje međunarodna studentska organizacija AISEC, i na kojoj zainteresovani žitelji centra Šumadije mogu da se upoznaju sa kulturama više evropskih, afričkih i azijskih zemalja.

– Ukoliko želite da upoznate kulturu Turske, Francuske, Maroka, Tunisa, Ukrajine, Italije, Nigerije i Kine, a da ne napuštate Kragujevac, ovo je savršena prilika za vas. Volonteri iz ovih zemalja će predstaviti tradiciju, običaje, kulturu svoje zemlje i omogućiti vam da vidite sve čari njihovih rodnih mesta. Omogućite sebi prilike da u jednom danu upoznate toliko kultura i uživate u čarima ovogodišnjeg Global Villagea, navode organizatori iz AISEC-a.

123- Živeti raznolikost jeste jedna od glavnih ideja AIESEC-a, ističu u ovoj organizaciji i dodaju da i putem ovog događaja ljudi imaju mogućnost da osete kako je to živeti negde drugde, izvan Srbije, kakve običaje imaju drugi, kako razmišljaju, po čemu smo slični, a po čemu se razlikujemo.

– Dođite i budite deo internacionalne atmosfere i duha koji stvaraju mladi, ambiciozni studenti iz svih krajeva sveta, poručuju organizatori. AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari