Lazar Ristovski pokreće filmski festival 1

Glumac i producent Lazar Ristovski organizuje filmski festival posvećen debitantima i
mladima u Ravnom selu u Vojvodini, gde je pre godinu dana izgoreo Dom kulture, saopštilo je danas Preduzeće za izdavaštvo, kinematografiju i usluge u oblasti prometa.

Ristovski, koji je tamo rođen, odlučio je da na premijeri svog filma Dnevnik mašinovođe, koja je održana na zgarištu doma u julu 2016. pokrene inicijativu za obnovu tog mesta,
piše u saopštenju.

Tako je prvi Ravno Selo Film Festival zakazan za 23. jun ove godine i trajaće tri dana, navode organizatori.

„Ravno Selo je moje detinjstvo, a onaj ko zaboravi svoje detinjstvo, ne postoji ni u budućnosti. Želim da mladi iz Ravnog Sela i regiona imaju bolju budućnost. Mi ćemo ovim festivalom otvoriti vrata te budućnosti“, rekao je Ristovski.

U Ravnom Selu u opštini Vrbas živi oko 3.500 stanovnika, među kojima je dosta mladih.

Festival je posvećen omladini mog sela i susednih sela i svima koji će učestvovati, dodao je Ristovski, ističući da će povrditi činjenicu da se kultura ne nalazi i ne konzumira samo u velikim gradovima, jer su manje sredine često rasadnik talenata iz svih oblasti, pa i iz kulture.

Ovo radim volonterski, a to podrazumeva veliku ljubav, rekao je Ristovski.

Kako se najavljuje, prvi Ravno Selo Film Festival okupiće mlade profesionalce i srednjoškolce i buduće studente koji se interesuju za filmsku umetnost.

Tokom tri dana u glavnom programu biće prikazano ukupno pet debitanskih filmova iz regiona.

Biće organizovane radionice, a biće Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda, a u gostima Akademija dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Ideju je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine i Ministarstvo kulture Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari