leonardo dikaprio, robert de niroFoto: Apple TV+ / Planet / Profimedia

 

Leonardo Dikaprio podelio je na svom Tviteru prvi trejler za film „Killers of the Flower Moon“, njegovu šestu saradnju s Martinom Skorsezeom. U filmu igra i Robert De Niro, još jedan dugogodišnji saradnik slavnog reditelja.

„Killers of the Flower Moon“ je adaptacija istoimenog romana (kod nas prevedenog kao „Ubistva pod cvetnim mesecom“) Dejvida Grena, inspirisanog istinitim događajima.

Radnja filma se dešava 20-ih godina prošlog veka u Oklahomi, gde je otkrivena nafta. Izvorišta ovog energenta nalaze se na teritoriji plemena Osejdž, čiji su članovi stekli zavidan imetak zbog ove činjenice. Njihovo blagostanje, međutim, ne traje dugo, jer postaju meta beskrupuloznih ljudi, koji ne prezaju ni od ubijanja ne bi li se dokopali nafte. Zbog ozbiljnosti situacije, novoformirani Federalni istražni biro (FBI) prinuđen je da pokrene istragu i pokuša da razreši misteriju pogibije ljudi iz plemena Osejdž.

Osim Dikaprija i De Nira, u filmu igraju i Džesi Plemons, Lili Gledstoun, Brendan Frejzer, Tantu Kardinal i Džon Litgou. Scenario potpisuju Skorseze i Erik Rot.

„Killers of the Flower Moon“ traje skoro 3 i po sata. Film će imati svoju premijeru 20. maja na Kanskom festivalu, a u bioskopsku distribuciju ući će 6. oktobra. On će takođe biti dostupan na striming servisu Apple TV+, ali još uvek nije objavljen datum početka emitovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari