Let na krilima slobode 1

Ovogodišnji 18. Šabački letnji festival održava se pod sloganom „Leti sa nama – na krilima slobode“ i okupiće aktuelnu i atraktivnu muzičku elitu.

Od performera Lake i šarmantnog Nena Belana, preko svetski priznatog virtuoza Vlatka Stefanovskog, do dinamičnog Dejana Petrovića, koji dolazi sa Big bendom, i Škrtica sa Canetom…

Posle dvogodišnjeg događanja izvan zidina stare tvrđave, Festival se ponovo vraća u ovaj nesvakidašnji ambijent na obali Save.

Sve je počelo 2001, odmah nakon Exita. Prvi put u novijoj istoriji Šabac je izašao na obalu Save, gde je bila poluzabranjena zona. Tu je bila stacionirana kasarna i sve ono što dolazi sa vojnim pravilima. I već od tada ŠLF je postao prepoznatljiv brend grada, gde se noću okupljalo na desetine hiljada posetilaca, najviše mladih.

Prvih godina Festival je nešto duže trajao, imao je predstave za decu, filmove, strip zonu, a kasnije se isključivo usmerio na muzičke sadržaje. I za vreme čestih političkih tenzija sa Hrvatskom ovde su bendovi i izvođači iz Hrvatske bili najtoplije primljeni, jer jednostavno muzika i rok su protiv granica i primitivizma. I danas je Šabački letnji festival pobuna protiv ludila, bezobrazluka, rijalitija, dah i odbrana urbanih vrednosti u sve većoj poplavi kiča i šunda.

Festival traje od 3. do 5. avgusta, a otvoren je i za Šapčane i sve ljude dobre volje, posebno mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari