Samit Nesvrstanih na Letu u MuzeYu: Prostori slobode i podrška inicijativama iz lokalne zajednice 1Foto: Muzej Jugoslavije /Promo

Festival Samit nesvrstanih gostuje na Letu u Muzeju 8. septembra od 12 do 21 sati, celodnovnim druženjem u muzejskom Parku skulptura.

Samit Nesvrstanih je skup skejtera i multimedijalnih umetnika koji već sedmu godinu zaredom organizuju festival osmišljen tako da se prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta.

Festival je počeo kao takmičenje skejtera na ulicama Beograda, a prerastao u jedan od najvažnijih beogradskih festivala koji obiluje raznim zanimljivim događajima poput filmskih projekcija, izložbi fotografija, „uradi sam” i radionica snimanja organizovanih s ciljem da se prenesu znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture onima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova supkultura predstavi onima koji se s njom susreću prvi put.

Privučeni energijom ove grupe mladih entuzijasta koji spajaju skejt i umetnost ali i činjenicom da je ime festivala inspirisano važnim segmentom jugoslovenskog nasleđa, tim Muzeja prepoznao je važnost ugošćavanja ovog festivala u okviru muzejskog projekta Leto u Muzeju.

– Zajedničkim snagama želimo da pokažemo kako muzeji mogu i moraju biti prostori slobode koji daju podršku i vidljivost inicijativama poteklim iz lokalne zajednice kako bi ovakva sinergija omogućila da muzej postane mesto koje publika oseća kao svoje, koje rado posećuje i gde se zabavlja – poručili su iz Muzeja Jugoslavije i dodali: „Ako ste ljubitelji skejta, umetnosti, istorije ili vas privlači mladalačka energija koju šire umetnici, skejteri, zidari ovog festivala radeći ono što stvarno vole, dođite na celodnevno druženje u prelepom ambijentu Parka skulptura. Ulaz je slobodan!“

Program:

12 h Radionica: Điki kolaži & LYC Moodboard nesvrstanih
14 h DJ set Jelena Martinović (SRB)
15 h Diskusija : Skate and Strange
Viktor Telegin (SWE), Nikita Kopytin (RUS), Vanja Ćorović (SVN)
15.30 h DJ set Lenka (SRB)
17.45 h koncert benda Mitsko biće
19 h Koncert Bam Bam kolektiva (SRB)
20 h Filmovi
Skate Nation / Paul Botwid *CHPO (SWE)
LYC / Bosna Express (SVN)
Solo Skate mag / Flute (DEU)
Gosha Konyshev / Фильм (RUS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari