"Ljudska potreba za bezuslovnom ljubavi": Film Kristina iz Novog Sada kreće u biskope širom Srbije 1Foto: V. Veličković

Višestruko nagrađivani srpski film Kristina, za vikend je imao svoju bioskopsku premijeru u sali bioskopa Arena Cineplex u Novom Sadu. Filmsku ekipu, koja je prošetala crvenim tepihom publika je na kraju filma pozdravila dugim aplauzom, a projekciji je prisustvovao i holivudski glumac Džon Sevidž.

– Lepo je videti prepunu salu i čuti da se film dopao publici. Čast mi je što je film pogledao i Džon Sevidž koji mi je rekao da mu je film jako prijao i da je zadivljen načinom na koji film komunicira na emotivnom nivou i da baš zbog te emotivnosti i obožava Srbiju – rekao je reditelj filma Nikola Spasić, koji je za svoj rad dobio nagradu na prestižnom filmskom festivalu u Sevilji za najboljeg reditelja u usponu.

U pitanju je veoma emotivan film o Kristini, prelepoj ženi srednjih godina koja pokušava da razume samu sebe koristeći alternativne metode u nadi da će tako pronaći smisao svog života.

Daleko od svojih najbližih, zarađuje za život žudeći da pronađe ono što joj je oduvek nedostajalo: nekoga ko će je voleti onakvu kakva jeste.

Kako scenaristkinja Milanka Gvoić kaže, film je inspirisan stvarnom ličnoću ali nije zasnovan na stvarnim događajima nego su oni plod imaginacije i čine okvir u kom je mogla da se bavi pitanjem ljudske potrebe za bezuslovnom ljubavi.

Kristina Milosavljević koja u filmu glumi samu zaista je transrodna osoba i u filmu su prikazana njena autentična ideološka i verska uverenja.

Poseban doživljaj je nestvarno lepa filmska fotografija za koju je zaslužan direktor fotorgafije Igor Lazić. U filmu pored Kristine Milosavljević glume i Jelena Galović, Gordana Đurđević Dimić i Livia Banka.

Svetsku premijeru film je imao prošle godine na festivalu FID Marsej u Francuskoj i tom prilikom je dobio nagradu za najbolji prvi film.

"Ljudska potreba za bezuslovnom ljubavi": Film Kristina iz Novog Sada kreće u biskope širom Srbije 2
Foto: V. Veličković

Nakon toga su usledili festivali širom sveta i do sada šest osvojenih međunarodnih priznanja.

Po Evropi i svetu nastavllja se festivalski život filma Kristina, ali i pred toga domaća publika ga od 21. septembra može pogledati u Cineplexx Ušće, Areni Cineplex, Tuckwood Cineplexx, Art bioskop Kolarac, UK Parobrod i drugim bioskopima širom Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari