Lordan Zafranović završio snimanje filma „Deca Kozare“: „Ovo je sveti film“

Ostavite komentar


  1. Gospodin – Umetnik. Prvi je filmom „Okupacija u dvadeset sest slika“ prekinuo dug lanac ratnih filmova sa Smokijem i Batom. A puc, puc. Prikazao je tananim poetikom rat, isto, ali kako se sustinski, zivotno, pravi ponor i neprijateljstava u porodici, medju drugovima. Posle su, ini, iz prakse skole poveli da dobijaju Palme, Lavove. A on, bez komercijale, bez politike, domovine, bez ledja, mrlje. Doduse, ne bas sam, nego uz pomoc poetske umetnosti i u scenariju i u reziji… Studija. Realnost. Ozbiljnost. E, to je uspeh.

  2. Lordan Zafranovic, Goran Markovic, Rajko Grlic, Goran Paskaljevic, Slobodan Sijan I dr. meni nisu redatelji koji mi se ,,svidjaju” nego od koji me tjeraju da ukljucim mozak. Prosto me je strah da ce buducnost biti veliki odmor.

  3. Čekamo ga 30.novembra, u 19 časova, u Književnom salonu Kirka, Njegoševa 73. Za Lordanove fanove, prava poslastica!

  4. Светионик уметности и хуманизма, космополита и пријатељ, борац за истину. Хвала вам од срца.

  5. Sinoć sam po ko zna koji put gledao Okupaciju „, genijalan, i što ga više gledam sve više vidim tu genijalnost Lordanovu, i Mirka Kovača, kao i svih aktera
    Hvala Ti Lordane za decu Kozare, pogotovo što su Deca iz Jasenovca loš film, koji nije odgovorio zadatku.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.