Luz Kasal: Imam jaku vezu sa beogradskom publikom 1

Moja veza sa Srbijom je prilično iznenađujuća, jer ne pevam na srpskom jeziku, ali sam nedavno snimila dve pesme za film „Montevideo, bog te video“ koje su kod srpske publike izazvale veoma pozitivnu i dobru reakciju.

To je moćan razlog da se kao umetnik povežete sa ljudima i uspostavite vezu sa publikom, kaže u razgovoru za Danas Luz Kasal (Casal), jedna od najpopularnijih španskih pevačica, koja će večeras održati koncert u beogradskom Sava centru.

Kako ističe, jako je važno da izvođači poput nje, koji pevaju na engleskom jeziku, imaju priliku da pevaju u drugim zemljama i da se kroz emociju povezuju sa publikom. „Emocija i interpretacija omogućavaju mi da se povežem sa publikom čak iako oni koji dođu na moje koncerte ne razumeju jezik kojim pevam. Upravo u Beogradu mi se čini da imam jako dobru vezu sa publikom baš zbog toga“, objašnjava Luz Kasal i kaže da će beogradska publika večeras imati priliku da čuje klasične latinoameričke pesme sa albuma Pasion, numere sa poslednjeg albuma Que corra el aire, kao i omaž pesme kultnoj pevačici Dalidi, ali i one čuvene koje je radila sa rediteljem Pedrom Almodovarom. Dodaje da će koncert biti više akustičan, nego električan, te da je repertoar lak za slušanje i obećava jaku konekciju sa publikom.

* Da li ste zadovoljni reakcijom publike na vaš poslednji album Que corra el aire? Kakvi su utisci?

– Ovo je album sa mnogo dobrih pesama. Ceo rad na albumu mi je pričinio veliko zadovoljstvo, tekao je lako, išlo nam je sve od ruke. Zapravo je ovaj album ostvarenje svega onoga što sam želela da uradim u muzici.

* Znamo da je saradnja sa rediteljem Pedrom Almodovarom mnogo uticala na vašu karijeru, ali kako je uticala na vaš život?

– Nisam ga toliko dobro poznavala, proveli smo nekoliko noći radeći na pesmama. Sve što sam radila u filmu „Visoke potpetice“ ili nekim drugim filmovima, više se desilo kao neka slučajnost, nikad nisam mogla da zamislim da će moje pesme da se nađu u nekom filmu. I posle toliko godina, veza koju osećam sa Pedrom i tim pesmama je veoma jaka i bilo je zanimljivo biti bar na trenutak deo karijere tako velikog reditelja.

* Možda vaše pesme jednog dana opet budu glavne u nekom filmu Pedra Almodovara, šta mislite?

– Nikad se ne zna, otvorena je mogućnost. Sa njim žele i mogu da rade glumci i glumice iz celog sveta, može da bira muzičare koje želi, tako da se nikad ne zna da li ću ponovo sarađivati s njim.

* Gde ćete nastupiti posle Beograda i kakvi su vam planovi za naredni period?

– Nakon Beograda, imaću tri koncerta u Španiji, a od februara se opet vraćamo koncertima. Volela bih da u tom periodu snimim jednu ili dve pesme koje bih ubacila u repertoar.

* Možemo li da očekujemo opet neku saradnju sa izvođačima sa ovih prostora, kao što ste to učinili sa slovenačkim muzičarem Magnifikom radeći muziku za film „Montevideo, bog te video“?

– Bilo bi mi jako drago da opet radim sa Magnifikom, baš smo o tome nedavno razgovarali. Jer saradnja s njim je mojoj karijeri dala prizvuk slovenske muzike.

Borba sa tumorom

* Dijagnostikovan vam je tumor dojki pre nekoliko godina. Uspešno ste ga pobedili. Koliko je bolest uticala na vas kao umetnicu?

– Nikad nisam smatrala da je bolest tabu o kojem ne treba da razgovaramo. Imala sam sreću da me leče profesionalci i da sa najboljim ishodom sve to preživim. Poručila bih svim ženama koje imaju tumor dojki da se ne plaše, da je procenat uspešnosti lečenja ove bolesti veliki, a ostalim ženama bih poručila da obavezno idu na redovne kontrole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari