Mads MikelsenFoto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Danski glumac Mads Mikelsen zameniće Džonija Depa u ulozi Gelerta Grindelvalda u trećem nastavku serijala „Fantastične zveri i gde ih naći“, potvrdio je američki studio Vorner Bros.

Podsetimo, Dep je odustao od uloge moćnog čarobnjaka u popularnom serijalu koji prethodi sagi o Hariju Poteru, nakon što je izgubio sudski spor sa britanskim listom San zbog članka u kome su ga optužili da je tukao svoju suprugu.

„Želim sve da obavestim da me je studio Vorner Bros zamolio da odustanem od uloge Grindelvalda u ‘Fantastičnim zverima’. Ja sam pristao na njihovu molbu i ispoštovao je“, napisao je tada na svom Instagram profilu američki glumac.

Britanski sud je utvrdio da je bivša Depova supruga, glumica Amber Herd, strahovala za sopstveni život, kao i da je sve što je tabloid objavio bilo istina.

Američkom glumcu inače nije dozvoljeno da se žali na ovu odluku, a vrhovni sud mu je naložio i da isplati listu San sumu od 630.000 funti na ime sudskih troškova.

Dep ipak ima pravo da se obrati žalbenom sudu do 7. decembra.

Danski glumac Mads Mikelsen svetsku slavu je stekao kao glavni antagonista Džejmsa Bonda u filmu „Kazino Rojal“ iz popularne franžize o tajnom agentu 007.

S velikim uspehom igrao je i Hanibala Lektora u televizijskoj seriji „Hanibal“.

Ljubitelji arthaus filmova već dugo godina poštuju njegov rad, za koji je nekoliko puta bio nominovan za najboljeg evropskog glumca (ove godine je glavni favorit za nagradu Evropske filmske akademije za glavnu ulogu u filmu „Još jedna tura“ Tomasa Vinterberga).

U svetu Harija Potera Grindelvald je izuzetno važan, zli čarobnjak, od koga je moćniji samo Voldemort. Snimanje trećeg naslova iz serijala „Fantastične zveri i gde ih naći“ već je počelo u Velikoj Britaniji sa Edijem Redmejnom i Džudom Loom u glavnim ulogama.

Premijera je zakazana za 15. jul 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari