Baletske zvezde iz Sankt Peterburga u Centru "Sava" 22. i 23. novembra 1Foto: Centar "Sava"

Centar „Sava“ dve večeri zaredom – večeras i sutra, biće domaćin baletskim zvezdama iz Sankt Peterburga. U Beograd dolazi petnaestak prvaka i solista Marijinskog i Mihajlovskog teatra, kao i drugih umetničkih kuća.

Oni će izvesti scene iz najpoznatijih komada klasičnog baleta Arama Hačaturijana, Igora Stravinskog, Petra Iljiča Čajkovskog, Adolfa Adama, Edvarda Griga, Ludviga Minkusa, kao i moderne koreografije.

Na Velikoj sceni Centra „Sava“ igraće: Denis i Anastasia Matvienko, Leonid Sarafanov, Marat Šemiunov, Irina Peren, Nina Zmievets, Kristina Kretova, Olesia Novikova, Ekaterina Osmolkina, Julijan Mek Kej, Elena Evseva, Filip Stepin, Denis Klimuk.

„Ruski balet je uvek bio i ostaje jedan od simbola veličine ruske države i njene kulture, koji je u celom svetu prepoznatljiv pre svega zbog vrhunskih dometa umetnika iz Rusije. Nesumnjivo je da na svim svetskim scenama gala koncerti baletskih zvezda iz Rusije osvajaju srca poklonika pravih i trajnih vrednosti, kao što je sasvim sigurno da će ‘Baletske zvezde’ iz Sankt Peterburga, osvojiti srca naše javnosti, jer baletski majstori iz Rusije svojim nastupima sjedinjuju istinsku emocionalnost, široku lepezu izražajnosti plesa, dušu glumačkog izražavanja u baletskom ruhu“, kažu u Centru „Sava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari