Maja Gojkovicfoto FoNet/Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture u gostovanju na Tv Prva osudila je pretnje upućene glumačkom paru Tamari Dragičević Petru Benčini, kao i njihovoj deci i apelovala je na policiju i tužilaštvo da što pre pronađu počinioce.

„Apelujem na policiju i tužilaštvo da što pre nađu počinioce i obaveste javnost o tome ko je sebi dao dozvolu da na ovakav način vređa i preti deci“, rekla je ministarka.

Ona se takođe osvrnula i na uvrede glumaca koji ne podržavaju proteste, niti se slažu sa politikom opozicije.

„Moram da reagujem i na trenutak kada su vređani i omalovažavani Svetislav Goncić, Rastko Janković, Laza Ristovski i mnogi drugi glumci koji se ne slažu sa politikom dela opozicije koja je odlučila da podrži određene političke proteste. Niko nije reagovao kada je jedan od poslanika opozicije upao na konferenciju za medije Beogradskog dramskog pozorišta i kada je Miloš Biković napadnut od strane jednog opozicionog političara“, rekla je Gojković.

Na pitanje da prokomentariše zahteve glumaca koji učestvuju na protestima da ima se pruži zaštita, ministarka je istakla da je „protiv grubih reči i ponovo je uputila poziv glumačkoj profesiji da dođu u Ministarstvo na razgovor.

„Glumačkoj profesiji se odnosi ovo moje saopštenje da dođu u Ministarstvo da razgovaramo, a ako neko želi da se bavi politikom to je druga stvar. Naravno da sam protiv toga da se koriste grube reči, da neko nekog vređa, i moj apel je da se prestane sa svih strana. Ovoga puta se to odnosi na ljude koji se bave politikom i učestvuju na protestima“, rekla je ministarka.

Ona je apelovala na poslanike u Skupštini Srbije da prestanu da koriste teške reči.

„Naravno da osuđujem svakog ko preti bez obzira na političko mišljenje i apelujem na svih 250 poslanika da nema potrebe da koriste teške reči. Sve može da se kaže na drugačiji način“ – rekla je Maja Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari