Siniša Kovačević: Ko je autor spota protiv glumaca koji liči na poternice sa Divljeg zapada i da li je spisak konačan ili treba da očekujemo njegovo proširenje 1Foto: Print screen RTS 2

Gospodine ministre policije, da li su uhvaćeni napadači na poslanike Bakareca, Vujačića i državnog sekretara Pajkića? Da li su uhvaćeni oni koji prete porodici Benčina-Dragićević i njihovoj maloletnoj deci, pitao je nadležne posalnik Narodne stranke Siniša Kovačević, saopštila je ova partija.

Kako se dodaje, on je imao pitanja za ministarku pravde, tužiteljku Dolovac, ministra policije i ministarku kulture.

„Mnogo znatiželje za ovako malo vremena, naročito ako uzmete u obzir činjenicu da skupština nema pravo da postavlja pitanja tužiteljki Dolovac, jer ona više nije birana u ovoj kući. Gospođo Dolovac i gospođo ministarko pravde, da li je u sramnoj tv etidi, u kojoj se u duhu najgore fašističke tradicije pojavljuju na društvenim mrežama i nekoj televiziji, a u kojoj se kao u maniru Divljeg zapada objavljuju poternice za pedesetak beogradskih glumaca, samo bez novčanog iznosa i onog uobičajenog „živ ili mrtav“, postoje elementi krivičnog dela i jeste li, ukoliko ste ga prepoznali, dali nalog ministru policije za dalje postupanje“, naveo je Kovačević.

On je kazao da mu se čini da je spisak iz glave onog istog Mefista, koji se već ranije isticao sličnim idejama, i urađen istom rukom.

„Da li je spisak konačan ili treba da očekujemo njegovo proširenje sa još nekim glumcima? Ko je sledeći, lekari, biciklisti, filatelisti, Jevreji, nedovoljno definisani i glasni Srbi? Plašim se da takva glava planira i žute trake i ono sledeće, a postoji li sledeće a da nije vezano za bodljikavu žicu i betonske direke“, pitao je on.

On je pitao Dolovac i ministarku pravde, znaju li da je na tom spisku bar polovina glumaca na početku svojih karijera i na početku svojih života, a znate li da je druga polovina istorija srpskog filma i pozorišta.

„Gospodine ministre policije, znate li ko je autor ove sramote čije podle i mračne ideje i misli mogu nekog da koštaju ne samo karijere nego i života? Možda da pitate direktora BIA. Znate li da postoje rupe na nasipu koje ste u određenom trenutku, ako se pravo reaguje, mogu zapušiti dečijim prstom, na vreme. Mislite li da imate vremena“, kazao je Kovačević.

On je ukazao ministarki kulture Maji Gojković, da je dužna i obavezna, kao što je ministar vojske u obavezi da štiti vojnike, ministar prosvete prosvetne radnike, da zaštitite ove ljude koje vam je država poverila na brigu.

„Svi ovi ljudi, koji su ovako žestoko i neumoljivo nanišanjeni, kažnjeni su zbog svojih ličnih, moralnih ili političkih stavova. Zamereno im je što je talenat i znanje koje imaju, usudili su se da ga ne stave u službu onih koji su ih upravo zbog tog talenta i znanja i angažovali. Ako se to, uvažena gospođo, podrazumeva, drugo ime za to je prisila. Niko od producenata nije kupio pravo na njihove lične stavove, moralni integritet, osećanje pravde, uostalom, to su, na kraju krajeva, i Ustavom zagarantovana prava. Ili da se ovaj spot dopuni sa adresama i brojevima telefona. Ti, uglavnom mladi ljudi, kažnjeni su strahom i čekaju svog lovca na ucene. Šta ćete uraditi po tom pitanju“, naveo je poslanik NS.

I dodao da je dužna da brani i instituciju na čijem je čelu i vlastiti dignitet, kao što ste to već u nekoliko navrata uradili braneći svoju stranku i svog predsednika.

„Znate li, poštovana gospođo Gojković, šta znači kad se cela jedna profesija kao socijalna kategorija priveže za stub sramote i poniženja? Sledeći korak su komunisti, monarhisti, nacija, rasa, vera. Vi, gospođo Gojković, morate da se javite krikom, a ne šapatom, zato što ovo čemu svedočimo je korak u duboku tminu u koju ako zakoračimo, postajete nepotrebni i vi i resor koji vodite“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari