Marinika Tepić pita u Skupštini: Jel Vučićev politički odgovor pretnja, huškanje, targetiranje i šta je sa prijavom protiv njegovog kuma 1Foto: Print screen RTS 2

Marinika Tepić, poslanica Ujedinjenih, postavila je na današnjoj sednici Skupštine Srbije pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac.

Ona je navela da se juče se ceo dan na društvenim mrežama, a verovatno će i danas da se nastavi, vrti jeziv film brutalni film protiv desetian naših kulturnih radnika i to samo nekoliko dana nakon što su glimici Tamari Dragičević i njenoj decu upućena pretnja, objavljena lokacija gde se nalaze.

Prema njenim rečima, spot neodoljivo podseća na Pink kuhinju i spot koji se vrteo uoči ubistva Olivera Ivanovića.

– Da bi se sinoć pojavio predsednik republike pojavio na televiziji Hepi, fabrici zla, za koju tražimo oduzimanje frekvencije, da tamo sudi i kaže glumcima da budu spremni da kada uđu u politiku prime i politički odgovor. Jel to politički odgovor pretnja, huškanje, targetiranje, deljenje? Kako je moguće da su građani pa i glumci politički umesni kada treba da glasaju a ne smeju da misle svojom glavom. Jel to poruka koju šalje najviši državnik ove zemlje – pitala je Tapić.

Ona je postavila i pitanje tužilaštvu i policiji, šta je sa krivičnom prijavom za saobraćajnu nezgodu koju je meklarenom izazvao Vučićev kum, Nikola Petrović.

– Da li je tačno da su analize krvi i urina posle nesreće na VMA pokazale prisustvo alkohola i kokaina? Zašto on nije proveo celu noć na zadržavanju ili je to samo rezervisamo za kritičare režima? I da li je tačno da će nalaz sa VMA pokušati da ospori, ne baš poznat po bujnoj frizuri, ovaj kum, tako što je u Nemačku poslao na anlizu vlas kose. A onda je ta analiza čudom utvrdila da on nije koristio narkotuke. I još da pitam da li će analiza meklarena utvrditi i grešku u kočionom sitremu – pitala je ona.

Tapić je pitala i tužilaštvo i policiju da li će da odgovara „urednik režimskog tabloida Saša Milovanovć koji je izneo još jednu laž da mu je predsednik SSP pretio“.

Posle pitanja, poslanici bi trebalo da završe raspravu o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Malom Orašju i Duboni, selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Do kraja dana poslanici bi trebalo da počnu razmatranje treće tačke dnevnog reda sednice, a to je predlog za glasanje o nepoverenju ; ministru unutrašnjih poslova Srbije Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari