Vučić: Glumci u Srbiji će uvek imati novca za serije i filmove i svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će glumci u Srbiji uvek imati novca za serije i filmove, i „svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle“, ali da kad uđu u politiku, treba da budu spremni da prime politički odgovor.

„Kad uđete u politiku, da se bavite politikom, onda budite spremni da primite politički odgovor. Ali mi ne smemo da uđemo u odgovor koji će da bude ‘Ti si antisrpsko đubre, ti si ovakav, ti si onakav'“, rekao je Vučić za TV Hepi govoreći o glumcima koji su učestvovali na protestima „Srbija protiv nasilja“.

Naveo je da je od početka protesta, prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je on naručio, povećana podrška njemu i Srpskoj naprednoj stranci, dok je rejting opozicije u padu.

Vučić je kazao da je vlast imala „dve ili tri greške u reakciji na početku“, ali da je opozicija pokazala „raskošni talenat sopstvene netalentovasti, raskošni talenat za pokazivanje sopstvene mržnje i nepodnošljivu lakoću neodgovornosti“.

Prema njegovim rečima, on danas ima za 150.000 ili 200.000 više glasova nego pre mesec dana.

„Samo da im kažem veliko hvala, jer njihova mržnja nikad ne može da pobedi našu ljubav prema Srbiji. I da im kažem da sam odlično razumeo to što mi kažu, da sam odlično razumeo gde i kada su na nas ljuti, zašto moram da pozivam i ljude na našoj strani da se ponašaju odgovornije i drugačije i da ću nastaviti to da radim i u budućnosti“, kazao je Vučić.

Dodao je da zna koliko je ljudi na ulicama i da na svakih sedam dana dobija istraživanja iz kojih uviđa sopstvene greške i da ih ispravlja.

Ponovio je da je spreman za razgovore, ali „ne pod pritiscima i uslovima“.

Komentarišući fotografiju na kojoj se upisuje u knjigu žalosti u „Ribnikaru, u čiju je autentičnost deo javnosti izrazio sumnju, Vučić je naveo da ga je fotografisao šef njegovog obezbeđenja iz „Kobri“ i odbacio navode da je ona „fotošopirana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari