Majdanpek: “Kolaž svetova” Jasmine Mišeljić u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek 1Foto: Centar za kulturu Majdanpek

Ovogodišnja izlagačka sezona u majdanpečkoj Galeriji centra za kulturu nastavljena je samostalnom izložbom Jasmine Mišeljić, koja je dobitnica prve nagrade za slikarstvo na 19. Međunarodnoj izložbi “Žene slikari” održanoj prošle godine u Majdanpeku.

Likovna publika u Majdanapeku bila je u prilici da se pre par godina upozna sa radom Jasmine Mišeljić koja je na 8. međunarodnoj izložbi Umetnost u minijaturi MajdanArt 2017. godine, dobila pohvalu žirija za minijaturu u oblasti slikarstva.

Prošle godine bila je najbolja u kategoriji slikarstvo na izložbi “Žene slikari”, a sada se predstavlja samostalnom izložbom “Kolaž svetova”. Jasmina Mišeljić pažnju poklanja urbanim pejsažima i na njenim radovima dominira čista crvena, žarka boja koja pulsira, jer kako kaže to je boja ljubavi, radosti , dobrote.

Umetnica radi u Zavodu za izradu novčanica Topčider kao dizajner vrednosnih i zaštićenih papira i za svoj rad dobila je niz značajnih priznanja na medjunarodnim sajmovima grafičke industrije i dizajna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari