Mali Joakim “Malom princu” 1

Predstava Narodnog pozorišta iz Pirota proglašena je najboljom predstavom u celini, a Piroćanci su dobili i priznanja za najbolju režiju, kostim i dve glumačke nagrade, na ovogodišjem, devetom po redu, festivalu „Mali Joakim, održanom u Kraljevu.

Pirotsko Narodno pozorište zablistalo je u Kraljevu, jer je stručni žiri festivala, u sastavu Mia Knežević (rediteljka), Selena Tomašević (kostimografkinja) i Milutin Vešković (glumac), predstavu „Mali princ“ proglasio najboljom predstavom u celini.

Priznanje za najbolju režiju dobio je David Alić, za najbolji kostim Milica Grbić Komazec, a nagrade su dobile i glumice Marta Keler i Kristina Tomić.

Nagradu „Mali Joakim“ za scenski dizajn predstave „San letnje noći“ dobio je lazarevački „Puls Teatar“.

Četiri ravnopravne nagrade „Mali Joakim“ za glumačko ostvarenje, osim Marte Keler i Kristine Tomić iz Pirotskog teatra, dobili su Jelena Tomić (Abu / „Aladin“), Predrag Pavlović (Stravka / „Ivica i Marica“), Nikola Penezić (Trojan / „U cara Trojana kozje uši“).

Nagrada „Mali Joakim“ za dramski tekst pripada Ljubivoju Ršumoviću, za dramski tekst „U cara Trojana kozje uši“, a za autorsku muziku Borivoju Mladenoviću, za predstavu „San letnje noći“.

Specijalna nagrada dodeljena je Biljani Radenković i Stefanu Mladenoviću, za posvećeno partnerstvo u igri („Čudesna družina jedne stonoge“,) Zoranu Cerovini, za predanost igri („Ivica i Marica“) iKristini Tomić, za istinit glumački doživljaj („Mali Princ“).

Dečji žiri „Malog Joakima“ bio je mišljenja da čistu peticu i Nagradu za najbolju predstavu zaslužuje predstava „ALADIN“ Kruševačkog pozorišta.

Na ovogodišjem, devetom po redu, „Malom Joakimu“ učestvovale su i predstave pozorišta iz Kruševca, Kragujevca, Lazarevca, Užica, Niša i Kraljeva, koje se pokazalo kao odličan domaćin i, opšta je ocena, podiglo standarde u organizaciji ovog događaja.

Kraljevačkom pozorištu i čitavoj ekipi koja je izgarala da i kraljevačka deca zapamte „Malog Joakima“ (oko 3.000 njih bilo je u prilici da uživa u predstavama od otvaranja prošle subote) i sa radošću bila centar pozorišnih družina čitave Srbije – kažu najmlađi gledaoci, za sav trud pripada – desetka!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.