"Malo je sablasno": Ovako izgleda veštački podmađen Harison Ford u novom Indijana Džonsu 1foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO / POOL

Niko to zaista nije tražio, ali ćemo svakako dobiti. Novi nastavak iz serijala filmova o Indijana Džonsu je uskoro tu, a film će biti specifičan i po tome što je Harison Ford veštački podmlađen.

Izašao je prvi trejler za novi nastavak Indijana Džonsa, u kom se može videti kako izgleda efektima i računarski podmlađen Harison Ford, a rezultat je za neke fantastičan, dok drugi su razočarani i smatraju da je sve ovo jako nepotrebno.

U petom nastavku franšize 80-godišnji glumac izgledaće nekoliko decenija mlađe, i to zahvaljujući veštačkoj inteligenciji. Za podmlađivanje se koristilo nekoliko tehnika, uključujući softver koji je sveže snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimaka mladog Harisona Forda, a rezultat je iznenadio i samog glumca.

„Ovo je prvi put da vidim nešto ovakvo i da verujem u to što gledam. Malo je sablasno. Mislim da čak i ne želim znati kako funkcioniše, ali funkcioniše“, komentirisao je Harison Ford za „Empire“.
O čemu se radi u petom nastavku?

Radnja je na početku filma smeštena u 1944. godinu, a Indi se bori protiv nacista. Pre nego što se nađe u sadašnjosti, vratiće se u 1969. godinu, koju je obeležilo putavanje do Meseca kao takmičenje Amerikanaca i Rusa.

Ovo je poslednja Indijeva avantura, iako smo mislili da se nećemo više vraćati ovom liku posle poslednjeg neuspešnog nastavka. Film stiže u bioskope sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari