Manifestacije "Dani Beograda" od 16. do 19. aprila 1Foto: Promo

Predsednik Odbora manifestacije Dani Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da ta manifestacija slavi dugu i bogatu istoriju grada i bogato kulturno nasleđe.

On je na konferenciji za medije u Starom dvoru rekao da će program biti raznovrstan i podrazumeva istorijska vođenja, radionice i druge programe za decu i odrasle.

Potpredsednica Odbora manifestacije Andrea Radulović istakla je će deca kroz radionicu „Upoznaj Beograd da bi ga više voleo“ imati priliku da bolje upoznaju svoj grad i saznaju nešto novo o njemu.

Program će, kako je najavila, upotpuniti i otvaranje vrata institucija grada, tako da će posetioci moći da posete i Stari dvor i vide „odaje skrivene od očiju javnosti“.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Olivera Vučković kazala je da će u okviru manifestacije biti organizovane i šetnje Tašmajdanom i Novim Beogradom, kao i poseta Opservatoriji na Zvezdari.

Vučković je najavila i izložbu o ratnom fotografu Risti Marijanoviću, koji je između dva rata fotografisao objekte u Beogradu koji su kasnije postali spomenici kulture.

Manifestacija će se održati od 16. do 19. aprila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari