Manon Lesko Uživo iz Metropolitena 1

Direktan prenos iz Metropolitena najstarije Pučinijeve opere, „Manon Lesko“, zakazan je za subotu, 5. mart, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, od 19 časova.

                       p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Ovo delo Đakoma Pučinija je izvedeno ukupno 215 puta u Metropolitenu. U prvoj postavi, 1907. godine, u glavnim ulogama su se našli fenomenalni Enriko Karuso, Lina Kavaleri i Antonio Skoti. Aktuelnu postavku čine Kristin Opolais i Roberto Alanja, koji su se našli u ulogama dvoje nesuđenih ljubavnika, kao vodećih likova opere „Manon Lesko“, Pučinijeve strastvene adaptacije klasičnog romana o devojci slobodnog duha koja postaje popularna u Parizu. Nova produkcija postavljena još 40-ih godina prošlog veka, ponovo je okupila reditelja Sir Ričarda Ajra i scenografa Roba Hovela, koji su zajedno radili neke od Metovih opera iz prethodnih sezona – „Figarova ženidba“, „Karmen“ i „Verter“. Metropolitenov glavni dirigent Fabio Luizi diriguje novom postavkom u kojoj nastupaju i Masimo Kavaleti kao Lesko, narednik kraljevske garde i brat Manon Lesko, i Brindli Šerat kao glavni kraljevski rizničar Žeron.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari