Martin SkorsezeFoto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Martin Skorseze nalazi se na naslovnoj strani magazina Time povodom premijere novog filma Ubistva pod cvetnim mesecom, o kome je govorio.

Naime, Martin Skorseze je adaptirao ovaj film iz knjige Dejvida Grana o FBI istrazi niza ubistava među Osejdžima tokom 1920-ih godina.

Međutim, Skorseze i koscenarista Erik Rot prvobitno su film pisali iz FBI perspektive i to tako da je Leonardo Dikaprio trebalo da glumi Toma Vajta.

„U jednom trenutku, shvatio sam da pravim film o svim belcima, što znači da sam gledao sa pogrešne strane i to me je zabrinulo“, rekao je Skorseze.

On i Rot odlučili su da prerade ceo scenario, tako da je Dikaprio sada preuzeo ulogu Ernesta Berkharta, veterana koji zajedno sa ujakom pokušava da otme bogatstvo od Osejdža.

Fokus je tada prebačen na njegov brak sa ženom članicom Osejdža, koju tumači Lili Gledstoun, a Džesi Plemons je preuzeo lik Toma Vajta, koji je sada postao sporedan.

Gledstoun je izjavila da je videla prvu verziju scenarija i da je mislila da nije prošla tu audiciju jer joj se niko nije javio, ali tada je došao COVID.

Martin Skorseze i dalje ima puno ideja za filmove

Skoro godinu dana kasnije, imala je video sastanak sa Skorsezeom, kada je dobila novi tekst i bila oduševljena svim unetim izmenama, jer je njen lik stavljen u prvi plan.

Rekla je i da je to film prebacilo iz perspektive „belih spasilaca“ u onu u kojoj Osejdži traže pomoć i spremni su da daju novac za to.

Film Ubistva pod cvetnim mesecom dolazi u bioskope 19. oktobra.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari