Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con” godine dvanaeste 1Foto: Marko Somborac/Svet stripa

U organizaciji Sveta stripa i pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca u petak i subotu 3. i 4. juna, u Domu omladine, održava se Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con” godine dvanaeste.

Posetioci će tokom ova dva dana u Kragujevcu – gradu stripa imati priliku da sretnu sjajne strip umetnike i stručnjake kao što su: Branislav Kerac, Vladimir Vesović, Zoran Stefanović, Aleksa Gajić, Marko Somborac, Sabahudin Muranović Muran, Berin Tuzlić, Ivica Sretenović, Dragana Kuprešanin, Branislav Glumac, Ivica Varjačić, Nemanja Radovanović, Dušan Mladenović, Milosav Ostojić, Marko Šerer, Sara i Ana Živković, Đorđe Grbović, Marija Lakićević, Stefan Krunić, Ivan Matić, Mina Nikolić i Jelena Pavlović.

Danas, tačno u podne u Vrtiću „Neven” Marko Somborac držaće školicu crtanja za najmlađe. Od 16 do 21 sat je berza stripa u Domu omladine a manifestacija se svečano otvara u 17 časova.

Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con” godine dvanaeste 2
Foto: Svet Stripa

Tokom dana u Domu omladine razgovaraće se o stripu poput 60 godina Hulka, biće predstavljena kapitalna edicija „Sabrana dela Đorđa Lobačeva” i knjiga Zdravka Zupana „Lobačev: Čardak i na nebu na zemlji” ili „Čudnovati stripovi Alekse Gajića”.

Međunarodna strip konferencija „Kragujevac Comic Con” godine dvanaeste 3

Foto: Promo

U subotu u Domu omladine je berza stripova, strip radionice, razgovori i predstavljanje brojnih autora, tribina Tribina „Moj strip je moćniji od tvog” i javni intervjuu Marka Somborca.

Od 19 sati održaće se tribina „Zagor Pueblo”, na kojoj učestvuju strip autor Branislav Kerac i urednik izdanja Dušan Mladenović iz izdavačke kuće „Veseli Četvrtak” a sat vremena kasnije je dodela priznanja „Brana Cvetković” Branislavu Kercu za izuzetan doprinos umetnosti stripa.

Ovogodišnji, 12. po redu kragujevački „Comic Con“ završiće se koncertom benda Branislava Kerca.

Autor plakata je „Comic Cona“ Milan Jovanović iz Kragujevca, nagrađivani strip-autor, grafički dizajner i predavač u Školi devete umetnosti Svet stripa.

Svi događaji u okviru Međunarodne strip-konferencije su besplatni. Dobrodošli u Kragujevac, grad stripa, pozivaju organizatori Kragujevčane.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari