Međunarodni festival kratkog filma "Iron Gate Art Open" 1

Nedelja, 25. jun, poslednji je dan za prijavu filmova za učešće na prvom Međunarodnom festivalu kratkog filma „Iron Gate Art Open“ koji uz partnerstvo organizacije „Mod of Life“ iz Rumunije i pokroviteljstvo Opštine Majdanpek, organizuje Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ iz Donjeg Milanovca.

Do sada je na obajvljeni konkurs pristiglo više od 40 kratkih filmova, a stručni žiri koji čine ljudi sa FDU iz Beograda, odabraće one koji će biti prikazani u takmičarskoj selekciji. „Iron Gate Art Open“ odvijaće se od 7. do 9. Jula i tokom dve festivalske večeri ljubitelji filma biće u prilici da osim takmičarskog programa, pogledaju i revijalni program čija je ovogodišnja tema izgradnja HE „Đerdap1“ i izmeštanje naselja i na srpskoj i na rumunskoj obali Dunava. Partneri iz Rumunije iz organizacije „Mod of Life“ pobrinuće se da se čuje i njihova strana priče kroz dokumentarne filmove koji do sada nisu prikazivani kod nas, navode u IM „Hoću! Mogu!“.

Festivalski program čine i neformalni forumi i tribine, foto-tura kroz Nacionalni park Đerdap i opštinu Majdanpek i virtualna izložba snimljenih fotografija na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Filmovi će biti prikazani na pozornici pod vedrim nebom, a svi programi su besplatni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari