frensis ford kopola megalopolisFoto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Film Megalopolis Frensisa Forda Kopole je projekat o kome on sanja već 40 godina i koji je dugo pod velom kontroverze, a sada je poznato da će premijeru imati u Kanu.

Kopola je uložio 120 miliona dolara sopstvenog novca u Megalopolis, a on je u razvoju još od 1983. godine, kada je napisana prva verzija scenarija.

Od tada pa do danas, film je nekoliko puta najavljivan, odlagan, pa i napuštan, a čak su neke scene snimljene pa kasnije odbačene.

U Megalopolisu glume Adam Drajver, Natali Emanuel, Đankarlo Esposito, Obri Plaza, Džon Vojt, Šaja Labaf, Lorens Fišburn i Dastin Hofman.

Pored njih, pojaviće se i Kopolina sestra Talija Šajr i njen sin Džejson Švarcman, a film će imati gala premijeru na Kanskom festivalu 17. maja ove godine.

„Poznajem Frensisa još od stogodišnjice filma 1995. godine i tokom moje prve godine u Kanu, došao je da prezentuje produženu verziju Apokalipse danas“, rekao je Tjeri Fremo, direktor Kanskog festivala.

„Megalopolis je projekat koji je želeo da ostvari toliko dugo da je na kraju to uradio nezavisno od drugih, na sopstveni način, kao umetnik“, dodao je Fremo.

Megalopolis je projekat koji se odužio i skuplji je nego što se očekivalo

Produkcija filma završila se prošle godine, a detalji o radnji nisu poznati, iako se spekuliše o tome da je u pitanju vrlo komplikovan koncept sa različitim elementima.

U opisu filma stoji da ima veze sa Rimom, političkim ambicijama, genijima i budućnosti modernog sveta koji ide u kataklizmičnu budućnost.

U martu ove godine, film je prikazan mogućim ulagačima, ali od nekoliko studija čiji su predstavnici bili prisutni, niko nije postao zvaničan distributer.

Deluje da je Kan odlično mesto za prikazivanje Megalopolisa, jer je Kopola tamo dobio sjajne reakcije na film Apokalipsa danas 1979. godine.

Ovogodišnji Kanski festival održava se od 14. do 25. maja, a za sada se zna da će biti prikazani filmovi Furiosa Džoržda Milera i The Second Act Kventina Dupjea.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari