prisilaFoto: Promo

U subotu, 13. aprila, s početkom u 18h, u mts Dvorani (sala 6) održaće se specijalna projekcija filma „PRISILA“ rediteljke Sofije Kopole, kada će se i prvi put u bioskopskoj sali uživo snimati podkast TAMPON ZONA, na temu filma.

Od renomirane američke rediteljke Sofije Kopole na veliko platno domaćih bioskopa od četvrtla, 11. aprila stiže film „PRISILA“ biografska drama o čuvenom bračnom paru Prisli i njihovoj turbulentnoj vezi, posmatrano isključivo iz ugla tada mlade Prisile Prisli.

O legendarnom Elvisu Prisliju i danas se sa velikim interesovanjem piše, govori i snima, a njegov bračni život jednako intrigira javnost.

Kamerom Sofije Kopole (Izgubljeni u prevodu), a prema Prisilinim memoarima snimljen je film o njima i njihovoj povezanosti, započinjući sve od onog trenutka kada su se njih dvoje upoznali i kada je tinejdžerka Prisila Beaulieu zakoračila u život superzvezde rokenrola spozanjući da u privatnim trenucima on postaje i neko drugačiji.

Čuveni par tumače glumci Dzejkob Elordi (Jacob Elordi) poznat po seriji „Euforija“ i Kejli Spejni (Cailee Spaeny) koja je za ulogu Prisile dobila nagradu „Volpi Cup“ za najbolju glumicu na italijanskom filmskom festivalu u Veneciji.

Povodom bioskopskog starta, u subotu, 13. aprila, sa početkom u 18h, u mts Dvorani održaće se specijalna projekcija Kopolinog novog ostvarenja „PRISILA“, kojoj će predhoditi VINTAGE IZLOŽBA GARDEROBE inspirisana samim filmom.

Odmah nakon projekcije prvi put u bioskopskoj sali snimaće se uživo podkast TAMPON ZONA, na temu filma, a u prisustvu publike.

Tema podkasta biće „Prisila iza scene: Razgovor o filmu, Sofiji Kopoli i idealizaciji rok zvezda“, a vodiće ga novinarka i autorka „Tampon Zone“ Iva Parađanin. Sagovornice biće psihološkinja Marija Petrović i rediteljka Mina Đukić.

Tampon Zona je podkast koji zagovara promene, slobodu i jednakost, a u zajednici je prepoznat i kao megafon za ženske glasove koji osnažuju žene i podstiču na solidarnost, prihvatanje, aktivizam…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari