Milena Bogavac: Izabrala sam da budem smenjena

Naprednjačka vlast smenila direktorku Šabačkog pozorišta

Ostavite komentar


  1. Gospođice Bogavac, Vašim dolaskom na čelo pozorišta u Šapcu svi ljubitelji umetnosti su se nadali da dolazi neko mlad pun elana za rad „na daskama koje život znače“, ali Vi ste funkciju iskoristili da politizujete pozorište izdavanjem sale raznim političkim strnkama za razne tribine i promociju knjiga i pamfleta politikntskog sadržaja. Sve ono što je gospodin Karajić uspeo svojim zalaganjem i radom uradio (nije kukao, već je nalazio sredstva za rad pozorišta bez političkih uticaja) Vi ste srozali na najniži nivo.

    1. U zadnjoj emisiji 24 Minuta Zoran Kesić kaže: Naš ambasador vraćen na posao, a majmuni su sretni jer se zove Tarzan. Tako i ti nepismeni i nekulturni naprednjaci sada likuju i sretni su jer ih Tarzan svemogući vodi

    2. Pošto ne gledam intervjue Aleksandra Vučića, sinoć u emisiji Zorana Kesića 24 minuta sam video nekoliko inserata i iznenadio se da Srbija bira takvog čoveka na svim listama od mesne zajednice do predsednika republike.
      On opravdava najprimitivnije vređanje ljudi i osporava pravo jednoj građanki Srbije da iznese svoj stav o stanju u društvu, ta odbrana je diletantska, jer njegov argument je to što neki nacionalista njegov nekadašnji istomišljenik piše o njemu nekskve bljuvotine u tabloidu, za koji Seka Sabljić ne zna ni da postoji.
      Posle toga nisam iznenađen ničim šta može uraditi SNS.
      Oni mogu braniti najveće zlo, a istovremeno napadati najčestitije ljude i činiti to potpuno nirno.

  2. Nas državna mafija, zajedno sa Crkvom, zatvorili su nas u tor, koju oni nazivaju i dalje Srbija, a sa namerom da prestanemo da koristimo um.
    Dok istinski cilj uma je da čovek postane čoveku bog, “ne samo zbog pomoći i dobročinstva, (kako je napisao Frensis Bejkon), nego i poređivanju stanja svesti uopšte. A to ne izvršava Zemlja, nebo, telesa, nego samo umetnost”.

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.