Foto: V. M. / Južne vesti

On je kazao da će Republika da podrži pravljenje ovog prostora.

Kako prenose Južne vesti, ministar je ističući Niš kao “regionalni kulturni centar” rekao da je država odlučna da izdvoji pare za prostor koji bi, kako je objasnio, koristio Simfonisjki orkestar, gde bi bile i pozorišna scena i galerijski prostor.

To bi bio kapitalni projekat za Niš i ovaj deo Srbije i nadam se da će Vlada za 4 do 5 godina biti u prilici da snažno podrži izgradnju – rekao je ministar.

On je kazao da je u razgovoru sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem već saznao da su sa lokala već počela da se rešavaju imovinsko-pravna pitanja za izgradnju dvorane. Ipak, sugerisao je da će to biti projekat „u skladu sa mogućnostima države i lokalne samouprave“.

Mi ne možemo ovde da pravimo vavilonsku kulu. Imamo situacije da neke dobre ideje dovedu do projekta koji je Skadar na Bojani. Bitno je da nešto što ima oko hiljadu, hiljadu i nešto mesta, da akustika bude kako treba, sa nekoliko hiljada kvarata. Takva stvar se u Nišu gradi jednom u 50 godina i 100 godina kao i u Beogradu – dodao je Vukosavljević, prenose Južne vesti.