Ministarka kulture ne razume šta je kultura: Glumica Jelena Stupljanin podržala kolegu Nikolu Koju 1Foto: Printscreen/N1

Pružajući podršku glumcu Nikoli Koji, glumica Jelena Stupljanin je na svom Instagram profilu uputila kritiku na reči ministarke kulture Maje Gojković, uz poruku da ministarka ne razume šta je kultura.

Podsetimo, članica Predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka kulture Maja Gojković saopštila je da je glumac Nikola Kojo izneo niz uvreda i neistina i da omalovažava građane Srbije koji imaju drugačije mišljenje od njega.

Njeno saopštenje se pretežno vrtelo oko novca koji se trenutno izdvaja iz budžeta za snimanje domaćih serija i filmova, što prema njenim rečima nije bio slučaj do 2012. godine“.

– Koliko ministarka kulture ne razume šta je kultura govori to što ona misli da se kultura kupuje novcem i da je novac glavna vrednost koju čovek današnjice treba da ima – odgovara Jelena Stupljanin na svom Instagram profilu ministarki.

Ministarka kulture ne razume šta je kultura: Glumica Jelena Stupljanin podržala kolegu Nikolu Koju 2
Foto:Snimak ekrana Instagram/jelanastupljanin

Ona u srži takvog materijalističkog razmišljanja vidi problem i poručuje ministarki – Zato nikada nećete razumeti zbog čega je ovoliki narod na protestima.

– To što ona misli da je uvreda nazvati narod životinjskim imenima govori koliko ne ceni životinje, a zatim ni ljude. Jadne su životinje za koje se misli da im je jedina uloga da služe ljudima isto kao što su jadni ljudi kojima je jedina uloga da služe vođi – konstatuje Stupljanin.

Inače, u svom saopštenju ministarka kulture Maja Gojković poručila je da glumac Nikola Kojo „izvrće činjenice političkim parolama kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. godine praktično nije bilo“.

– Tačno je da je novac koji se iz javnih izvora izdvaja za snimanje serija i filmova, novac svih građana Srbije, ali je isto tako tačno da stranke koje je Nikola Kojo politički podržavao i koje podržava nisu ulagale u kulturu, ni u filmove ni u serije, a da su naše muzeje, koji pripadaju svim građanima Srbije, držale duže od decenije zatvorenim – ističe se u saopštenju Maje Gojković.

Ona dalje navodi kako je „zaista zgrožena porukama mržnje koje je Nikola Kojo uputio, nazivajući građane Srbije pogrdnim i uvredljivim imenima. Podrugljivo, uvredljivo i sa nipodaštavanjem govoriti o građanima, samo zato što ne dele njegovo političko mišljenje i to na skupu koji se tobože oranizuje povodom borbe protiv nasilja, je duboko zabrinjavajuće“.

Gojković podseća da se „serije i filmovi snimaju novcem građana koji dolazi dobrim delom i od onih koje on naziva ‘ovcama i govedima’ i omalovažava samo zato što imaju drugačije mišljenje“.

– Ne sporeći pravo koje ima na svoje političke stavove, ipak niko ne sme i nema prava, da na tako neprimeren i necivilizovan način vređa građane Srbije i da im osporava pravo na opredeljenje i slobodu da ga izraze – navela je Maja Gojković u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari