Mirjana Karanović: Država ne služi da bi korumpirala umetnike da joj kliču

Poznati umetnici o izjavi poslanika SNS Marijana Rističevića da dobijaju novac od države za filmove a ruše vlast

Ostavite komentar


  1. re: Država ne služi da bi korumpirala umetnike da joj kliču

    Pa da, zamislite kako bi to zvučalo kada bi mu klicali, „Al AV! Al AV! Al AV!“

  2. Naravno da nisu oni Kusturica. Nisu menjali veru tri puta… uostalom kao i sadašnji članovi SNS-a partije i stranke. Neka se traktorista prihvati volana a umetnike da ostavi na miru.

    1. U ovoj bedi i siromastvu davati toliko para za trecerazredne filmove je budalastina. Drzava treba da pomaze pozorista,npr Bosko Buha koje se renovira i ne radi 20 godina.

  3. Mirjana, dotičnom gospodinu treba dati do znanja da nije ON država, već službenik u službi države. On je listopadan, a ti si Mirjana zimzelena.Jadna Srbija, koja sirovina i nasilnik sedi u skupštini.

  4. Prvo što se mora znati, i što je najvažnije, je da pozorište ne postoji bez nas, bez gledalaca. Znači poređano po redosledu važnosti :gledaoci, pozorište, svi ostali umetnici pa tek onda glumci.
    Da li je kod nas kultura roba ili je “prava” umetnost stvar prestiža rezervisana samo za elitu.Teško je pitanje koliko vredi rad glumca, balerine itd., a koliko vredi predstava sa svim ljudima uključenim u pravljenje predstave.
    Predstavu ne stvara samo jedan glumac. Ona je delo više različitih umetnika:pisaca, glumaca, slikara, tehničara, majstora itd.
    Da li su pozorišta vlasništvo upravnika i glumaca ili su oni samo korisnici određenog prostora ili kuće-doma. Da li su domaći glumci još u komunizmu pa misle da fabrike … radnicima , zemlja ..seljacima a pozorišta …ili se sećaju da ih nazivaju još od Rima samo KOMEDIJANTI.

    1. @Kostadine, kost ti u grlu zastala-drz’ se ti zadruga i shitformera. Kultura takvim prizemnim prostacinama stoji kao piletu …

  5. setimo se šta su kroz istoriju psihopate
    radili sa umetnicima
    dug je spisak od Lorke, Ivana Gorana…
    evo nekih iz BiH..
    Evo nekoliko uzoraka pisaca koji su brutalnim načinom nacizma napustili život:
    Zija Dizdarević, Vitina 1916-, Ubijen ustaškim maljem u Jasenovcu 1942., Ilija Grbić, Banja Luka 1906.,Posle zverskog mučenja četnici ga ubili kod Kalinovika 1943.
    Hasan Kikić, Gradačac 1905.g. Poginuo u četničkoj zasedi na Čemernici 1942.g.
    Jovan Kršić,Sarajevo 1898.g., ustaše ga streljale u okolini sarajeva 1941.,
    Safet Krupić,bosanska krupa 1911. Okovan mučen i zaklan u jasenovcu 1942.
    Džemo Krvavac, velika gračanica her.1913.g. poginuo s30 drugova prilikom pobune u jas logoru 1943.g.
    velimir veljko kovačević, lukovac 1919. Ustaše ga ubile na velebitu 1941.g., veselin masleša banja luka 1906.g. sutjeska 1943.

  6. Poštovana Mirjana, slučajnim pojavama iz reda primata ne vredi bilo šta objašnjavati. Nemaju aparat za promišljanje. Kod njih proces očovečenja još nije počeo. A kultura? Za njih to je blaqoutrobije i rika čopora iza predvodnika čopora.

  7. Meni je nejasno kako se bilo koji “narodni“ poslanik(nebitno da li je iz sns ili tzv. opozicije) se može pogledati u ogledalo . “G-din“ rističević treba da iznese sve “činjenice“ kada proziva ove Glumačko-rediteljske Veličine i jasno kaže “ja m.rističević sam dao iz SVOG DŽEPA za kulturu toliko i toliko ,njegova “svetlost“ prvorođeni je dao toliko i toliko iz SVOG DŽEPA, …“ . Ipak je ovo DNO DNA kao iz pesme Đ.Balaševića i žao mi svih mladih ljudi(koji su sticajem okolnosti još uvek u ovoj “državi u pokušaju“) koji su svedoci svog ludila koje nam prosipa “politička elita“ sa “perjanicama“ tipa rističevića,babića,martinovića,….

  8. Mirjana, postovanje! Svako neka radi svoj posao! Oni neka ljube skute vladara. Vi nastavite da se bavite svojom profesijom. Divno to radite. Hvala vam!

  9. A, zašto Vam daju tzv „nacionalne penzije“. Zato, da ne talasate, protiv vlasti, inače ništa od np…

  10. Ovaj engzeplar je prototip bagri kojoj pripada? Da je samo on ne bi bilo strasno, mnogo ih je na politickoj sceni i svi su u jednoj primitivnoj grupaciji kao da su od istog kalupa odvaljeni? Komentarisati izjave ove nakaze je besmisleno i ispod svakog dostojanstva? Priroda ga onemilosrdila? Sire smrad na sve strane a mi smo prinudjeni da to trpimo, samo neznam dokle???

  11. javite joj, mučenici, da je srušen Berlinski Zid i da je komunizam umro u mukama.
    ajd na tržište, sestro……da te oceni, koliko vrediš, na tržištu, slobodnom, a ne na budžetu, a da li vrediš, nije bitno, novinari će da nakite za sto evrića…

    1. Ako sam razumeo dobro logiku milana sa malim M, i primerak nedostajuće karike u evoluciji, a cenjeni od strane čopora poslanik, se takođe kotira na slobodnom tržištu. Voleo bih da izvoli da svoje veštine i znanje proba da dokaže umesto što sedi i prima platu od naših para… iz budžeta. Možda bi ga primio neki putujući cirkus, onako iz sažaljenja, kao i vođa što ga privi uz skute. Niko ne ceni primitivizam milane sa malim M. Shvatićeš… kada porasteš.

  12. Nemojte dalje cenzurisati komentare koji su objektivni. Rekoh vec da je tragedija sto je pitanje svima znane korupcije u srtskom filmu pokrenuo poljoprivrednik a ne neko iz branse, sto bi i gospodja mogla. Prvo trebaju da pociste ispred svog praga, a posle mogu da se bave ostalim problemima u drzavi, jer ako ne znaju u kuci napraviti reda onda jos manje znaju ako se bave politikom. Molim da se komentar objavi, nikoga ne vredja, za razliku od onog Marka koji je sve najgore ispsovao ljude.

  13. Da srbiju
    Eeeeej… nisi ti , vučko i slični država.
    Mi smo država-NAROD.

  14. Bravo curo,,,a sta si ti htela da kazes za govornicom,,,i sklonise te oni koji ne klicu vlasti?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.