Mladi i njihov bunt protiv normativa predstavljen izložbom "Shenanigans" 1Foto: Sofia Maria Leontaridou

Izložba po nazivom „SHENANIGANS“ biće otvorena u sredu 14. juna u 19 sati, u alternativnom umetničkom prostoru Kvaka 22 u Ruzveltovoj 39.

Autorka izložbe je grčka umetnica Sofia Maria Leontaridou.

Mladi i njihov bunt protiv normativa predstavljen izložbom "Shenanigans" 2
Foto: Sofia Maria Leontaridou

Sofia se izložbom slika velikih formata prvi put predstavlja lokalnoj publici. Scene koje ćemo imati prilike da gledamo na izložbi „SHENANIGANS“ na provokativan način uvlače u suptilne međuljudske odnose. Tema su mladi, njihov bezazlen i nikad dovoljno podržan bunt protiv normativa. Izložba će biti postavljena do 22. juna.

“Dugi niz godina su mi govorili i još uvek mi govore kako da se ponašam, šta je ispravno, a šta pogrešno. Pokušavam da doprem do ljudi koji žele da se oslobode i koji, hteli oni to ili ne, mogu da prepoznaju neke delove sebe u mojim radovima. Prikazujem scene iz svakodnevnog života, situacije bezbrižnosti, načine opuštanja, fotografije snimljene mobilnim telefonom prenete na velike dimenzije. Hodam po svom platnu, imam slobodu kretanja u radu. Neki mali, ali u isto vreme veliki trenuci za nas su ovde uhvaćeni. Ovaj način dekompresije je ponekad jednako važan u našim životima jer daje osećaj slobode ljudima koji ga biraju u zdravoj meri,” kaže Sofia povodom izložbe.

Mladi i njihov bunt protiv normativa predstavljen izložbom "Shenanigans" 3
Foto: Sofia Maria Leontaridou

Umetnica je rođena u Kozani 1994. godine, odrasla je u Solunu, a srednju školu završila u Beogradu. Godine 2015. primljena je na odsek vizuelnih i primenjenih umetnosti Aristotelovog univerziteta u Solunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari