Mocartov "Rekvijem" u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu 1

Povodom obeležavanja 225. godišnjice od smrti Volfganga Amadeusa Mocarta, 4. decembra u Novosadskoj Sinagogi, zatim 5. u Kolarčevoj zadužbini i 6. u Kulturnom centru u Zrenjaninu, Novi simfonijski orkestar „Makris“ i hor „Orfelin“ iz Novog Sada izvešće Mocartov velelepni „Rekvijem“ u d-molu, sa najpoznatijim Zismajerovim završetkom, saopšteno je iz Nove beogradske opere.

Solisti Nove beogradske opere su Ana-Marija Brkić (BiH/Austrija), Dragana Popović (Zrenjanin), Roberto Jakini Virđili (Italija) i Sreten Manojlović (Srbija/Austrija), a dirigent je Predrag Gosta (SAD/Srbija).

U prvom delu programa, povodom 260. godišnjice od rodjenja (1756) izvešće se kompozicije koje slave život ovog kompozitora: uvertira iz opere „Lućo Sila“, motet „Exsultate, jubilate“ i uvertira iz opere „Figarova ženidba“, a u drugom delu koncerta izvešće se „Rekvijem“. Organizarori očekuju da će koncert obeležiti ovu sezonu, uz fantastične soliste, hor i „orkestar godine“ (časopis „Muzika klasika“) – Novi simfonijski orkestar „Makris“. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 300 i 500 din.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari