Molina Udovički Fotez: Niti sa mnom Drama počinje, niti će završiti 1Foto: narodnopozoriste.rs

Nova direktorka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu je Molina Udovički Fotez.

Ona je na to mesto promptno postavljena nakon medijskih napisa o ostavci na tu funkciju njene prethodnice Tanja Šljivar, iako je upravnica Ivana Vujić to negirala na konferenciji za novinare.

Naime, na direktno pitanje da li je direktorka Drame otišla s tog mesta, Ivana Vujić je izjavila da je Tanja Šljivar zamolila da uzme dva meseca neplaćenog odsustva zbog obaveza u inostranstvu.

Takođe, samo sedam dana pre toga na sednici Upravnog odbora na direktno pitanje njegove predsednice Jasne Dimitrijević upravnici, da li je tačno da je Tanja Šljivar dala ostavku, Ivana Vujić je odrično odgovorila.

Na istom sastanku upravnici je postavljeno pitanje šta se dešava sa Slobodom Mićalović i da li je otišla iz ansambla, Ivana Vujić je rekla da nije, iako je glumica u tom trenutku imala već nekoliko dana potpisan ugovor sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem.

Usledilo je brzopotezno postavljanje Moline Udovički Fotez na mesto v. d. direktora Drame, a iz svega ovoga moglo bi se reći da se u nacionalnom teatru kadrovska pitanja rešavaju na pomalo haotičan način.

Nova v. d. direktora Drame u izjavi za Danas to nije želela da komentariše, jer, kako kaže, „ne zna ništa o tome“.

Rekla je da joj je drago što je u timu koji predvodi Ivana Vujić i da primećuje promene od kada je ona na njegovom čelu.

– Vidim da su se neke stvari promenile za ovih nepunih godinu dana od kada je Ivana Vujić upravnica Narodnog pozorišta, da se ona zaista brine o ljudima i želim da se priključim tom timu. Imamo izvanredan umetnički ansambl, izvanredne umetnike koji su reditelji naše kuće i najpre ću brinuti o njima, ali će Drama i dalje biti otvorena za sve umetnike iz zemlje i šire koji žele da rade u Narodnom pozorištu. Moj posao je da o svima njima brinem na najbolji mogući način i volela bih da svi oni naprave najbolje predstave u narednom vremenu – kazala je za Danas Udovički Fotez.

Upitana da li će menjati repertoar odgovorila je da će se „zasad sve odvijati onako kako je dogovoreno“.

– Ne mislim da od mene Drama počinje niti će se sa mnom završiti. Ova kuća postoji 150 godina i ako mogu da parafraziram rečenicu Stevana Raičkovića, mi smo samo niti između naših predaka i naših potomaka, odnosno ja sam samo nit između prethodnog i budućeg direktora Drame – konstatovala je Molina Udovički Fotez za naš list.

Pre skoro godinu dana u Narodnom pozorištu je organizovana pobuna dela zaposlenih pod nazivom „Nije umetnički ćutati“, koju je inicirala smena tadašnjeg direktora Drame Željka Hubača, a koja je naposletku dovela do smene tadašnjeg upravnika nacionalnog teatra Dejana Savića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari