Monodrama „Knjiga o Milutinu“ 14. februara počinje gostovanje po Srbiji 1Foto: Promo

Produkcija Zvezdara teatra, monodrama po jednom od najpopularnijih romana srpske književnosti, „Knjiga o Milutinu“ Danka Popovića, u dramatizaciji i režiji Egona Savina, koja je premijerno izvedena 11. novembra, na Dan primirja u Velikom ratu, ovog meseca započinje prva gostovanja po Srbiji.

Kako stoji u saopštenju ovog pozorišta, „Knjiga o Milutinu“ 14. februara gostuje u rodnom gradu Danka Popovića,  Aranđelovcu, u Centru za kulturu i obrazovanje (Dvorani Park).

Dan kasnije, 15. februara, ostvarenje Egona Savina i glumca Nenada Jezdića koji igra Milutina, biće na sceni Kulturnog centra Ub, a 28. februara i pred publikom u Valjevu.

“U teatarskom smislu, odlučili smo da „Milutin“, pored jedne dirljive i tragične sudbine bude i čas istorije, a to je nešto što je jedan od osnovnih zadataka teatra – da bude aktuelan i živ, i bude pozorište koje nas se duboko tiče. Ne zbog toga što je reč o čoveku iz jednog naroda koji govori jednostavnim, narodskim jezikom, nego zbog toga što stalno imamo slučaj da takvi ljudi negde postoje i žive, a da nekako ne možemo bez neke velike nesreće da ih jasno ugledamo. Verovatno ni oni sami sebe ne mogu do kraja jasno da sagledaju”, izjavio je Egon Savin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari