mrleFoto: Printscreen/YouTube/ Podcast Inkubator

Osnivač i basista  grupe Let 3, Damir Martinović Mrle, osigurao je sa svojim bendom, i pesmom Mama ŠČ!, nastup na Eurosongu, a njihov je plasman pobudio interes i u regiji, piše Index. hr

Mrle je u razgovoru za Kurir između ostalog govorio i o odnosu Hrvatske i ostalih zemalja u regiji, konkretnije sa Srbijom.

„Političari huškaju, a narod se mrzi“

„To je uvek pakleni krug, gde naizgled ne znaš je li prvo nastala kokoš ili jaje. Ipak, izgleda da političari huškaju, a kada se neka politička elita ne da s vlasti, kada se ustoliči na duže vrijeme, kada osvoji sve glavne medije i preko njih huška 10 godina, onda se većina naroda počinje mrzeti između sebe i postaje netrpeljiva“, rekao je Mrle i potom nastavio.

„Tako je to svugde u svetu, na primer, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Crnogorci, a pomalo i Slovenci i Makedonci mrze Srbe, a mi se pitamo: ‘Pa šta je svim tim ljudima iz čista mira’. Na drugim mestima mrze se crnci, Židovi, žene, manjine svih vrsta“, rekao je Mrle.

Let 3 je svojevremeno obradio pesmu srpskog narodnjačkog pevača Šabana Šaulića, Dođi da ostarimo zajedno. Mrle je otkrio što ih je navelo da kao rokeri obrade narodnjak.

„Obožavamo mešanje, ljudi, dobara, stilova, žanrova, droge, kostima… Ta pesma bila je jedna od uvršćenih na album Bombardiranje Srbije i Čačka, na kojem smo htjeli izmiješati i neke nespojive stvari, da dođemo do bizarnog, šaljivog, psihodeličnog i blesavog. Prije svega mi se tako zabavljamo, a i da vidimo kako ljudi reagiraju na to. Kao kada bismo isprobali djelovanje novog tamjana u crkvi“, veli Mrle.

Pitali su ga i što očekuje na Eurosongu i misli li da će ih publike iz regije podržati. „Nadamo se da ćemo od Srbije dobiti i više od maksimalnih 12 bodova. Snaći će se Srbi pa će nam onako, po srpski, darežljivo, tutnuti i 14, 15 bodova, jer inače za koji smo *urac ratovali. Imamo sreću da za nas pobeda na Evroviziji, sama za sebe, nema smisla“, rekao je Mrle i zatim nastavio.

„Ono što nam ima smisla jeste da malo zaljuljamo i narode izvan regije, da ih uhvatimo na krivoj nozi, radije s besom i polemički nego nikako, a to se može dogoditi i ako ne pobedimo. S druge strane, budemo li mlitavog penisa, nikoga nećemo zaljuljati ni ako pobedimo“, govori Martinović.

Podsetimo, Hrvatska godinama nije bolje na evroviyijskim kladionicama, podseća Index. hr.

Let 3 je nekoliko dana nakon pobede gurnuo Hrvatsku s 29. na 15. mesto ebrovizijskih kladionica te im se smeši finale Eurosonga ako rezultati budu odgovarali predviđanjima kladioničara.

A momci su takođe objasnili značenje svoje pjesme. „Naša poruka je neka rat stane i neka bude puno ljubavi i mira. To je jedina poruka koju mi imamo i nosimo u srcu i u duši svojoj i to želimo preneti svima. Mi mislimo da svako mora imati pravo na svoje opredjeljenje, dom, na izbor. Eto, to je ideja“, objasnili su Prlja i Mrle,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari