Multimedijalna izložba u galeriji ALUZ u Zrenjaninu 1Foto: galerija ALUZ

Nostre Gordium je zajednički umetnički projekt Jane i Janka Ilića, koji će biti predstvaljen zrenjaninskoj publici na multimedijalnoj izložbi pod nazivom „Goridjev čvor“ u galeriji ALUZ.

Zajednički umetnički projekat Jane i Janka Ilića predstavlja refleksiju grada, predela i pejzaža. Projekat čine video radovi, pod nazivom Petlja, koji je radio Janko Ilić i ciklus fotografija Pinokio, autorke Jane Ilić, kao i radovi izvedeni u kombinovanoj tehnici.

„Sučeljavanjem video radova nastalih u javnom prostoru koje je stvorio i oblikovao čovek, sa fotografijama prirode, krećemo se kroz petlje savremenog života kroz vreme i prostor stvarajuću i oslikavajući Nostre Gordium“, poručuju autori.

Autori izložbe su Janko Ilić, samostalni likovni i vizuelni umetnik, član ULUS-a, diplomirao slikarstvo na FLU u Beogradu i na Gerit Ritveld akademiji u Amsterdamu, Holandija i Jana Ilić fotograf.

Otvaranje multimedijalne vizuelne izložbe „Gordijev čvor“ Jane i Janka Ilića u Galeriji ALUZ – Narodni muzej Zrenjanin biće održano u ponedeljak, 18. jula, u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari