Muzej grada Beograda proslavio 119 godina od osnivanja: Ovogodišnji laureat Jerko Ješa Denegri 1Foto /promo Muzej grada Beograda

Ustanova sa najvećim brojem muzeja i legata u sastavu, Muzej grada Beograda, obeležio je danas svoj dan – 119 godina postojanja. Uz interaktivnu izlozbu arheološkog sadržaja iz zbirke za antiku, u prisustvu brojnih godstiju, dodeljene su i godišnje nagrade za sveopšti doprinos u kulturi. Ovogodišnji laureat ove nagrade je Jerko Ješa Denegri, jedan od naših […]

Ustanova sa najvećim brojem muzeja i legata u sastavu, Muzej grada Beograda, obeležio je danas svoj dan – 119 godina postojanja.

Uz interaktivnu izlozbu arheološkog sadržaja iz zbirke za antiku, u prisustvu brojnih godstiju, dodeljene su i godišnje nagrade za sveopšti doprinos u kulturi.

Ovogodišnji laureat ove nagrade je Jerko Ješa Denegri, jedan od naših najpoznatijih likovnih kritičara i istoričara umetnosti.

Uz želju da u što skorijem periodu svečano otpočnu radovi na glavnoj muzejskoj zgradi u Resavskoj 40b, okupljenima su se obratili predstavnici ustanova, diplomatskog kora, kao i direktorka Muzeja Jelena Medaković.

Između ostalog, ona je uručila i Zahvalnicu ministarki kulture Maji Gojković za podršku, kako je istakla, koju je pružala ovoj ustanovi na razvoju programa, unapređenju i modernizaciji prostora koje Muzej koristi, pre svega Muzeja Ive Andrića, i afirmaciji ove ustanove u međunarodnim okvirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari