Muzičari smislili genijalan način da skupe sredstva u ekološke svrhe 1Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Brajan Ino, Džejkob Kolijer, Ana Kalvi i drugi muzičari odlučili su da kao jednog od tvorca svojih budućih pesama stave Zemlju, kako bi tantijeme otišle u ekološke svrhe.

Uz ovakvo navođenje Zemlje, deo prihoda po izboru muzičara biće dodeljen humanitarnoj organizaciji EarthPercent, koju je osnovao Brajan Ino i koja koristi sredstva iz muzičke industrije za ekološki aktivizam.

Ova ideja privukla je Frejzera T. Smita, producenta koji sarađuje sa umetnicima Dave i Stormzy, koji je rekao da je to sjajna ideja koja nije samo izbor, već i neophodnost.

Rostam Batmanglij, bivši član benda Vampire Weekend, rekao je da je to inteligentno korišćenje prihoda koji stvaraju muzičari i njihova dela.

Inicijativi su se priključili i Ana Kalvi, Mount Kimbie, Erland Kuper i Aurora, a sve to u okviru šireg plana kompanije da skupi 100 miliona dolara do 2030. godine kako bi smanjila ekološki otisak muzičke industrije.

Bendovi kao što je Big Thief rekli su da će donirati 1% prihoda od svojih turneja ovoj organizaciji kako bi malo ublažili efekte stvaranja ugljen-dioksida tokom velikih turneja umetnika i bendova.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari