Muzika 20. veka u četiri ruke 1Foto: Danas

Mladi klavirski duo KaNa – Katarina Čolaković i Natalija Ivić sino’ se predstavio beogradskoj publici koncertom u Sali MŠ „Vojislav Vučković“ na kome je svirao muziku 20. veka u četiri ruke.

Na programu su bila dela: Valerija Aleksandroviča Gavrilina, Žorža Bizea, Frančeska di Fjorea, Darijusa Mijia i Dmitrija Šostakoviča.

KaNa duo nastao je iz „spoja istih energija i ljubavi prema muzici za klavir u četiri ruke“ ove dve mlade umetnice, čija je saradnja započela 2017. na FMU u Beogradu na časovima kamerne muzike u klasi Tee Dimitrijević, koja vodi radio-emisiju „Susretanje“ na Radio Beogradu. Katarina Čolaković i Natalija Ivić prošle godine završile su master studije na odseku za klavir u klasi profesora Miloša Mihajlovića i Vladimira Cvijića. Pre KaNa dua sarađivale su sa različitim kamernim orkestrima, a prvi zajednički nastup imale su u Narodnoj biblioteci Srbije na koncertu kamerne muzike u klasi profesorke Tee Dimitrijević „Subotom u šest“. U Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca svirale su na koncertu najboljih studenata katedre za kamernu muziku. Prvi recital održale su u MŠ „Kosta Manojlović“ u Smederevu. Prošle godine učestvovale su na festivalu „Art okupacija“ u Somboru, gde su svirale na ulici i u Galeriji kulturnog centra „Laza Kostić“.

Trenutno se repertoar KaNa dua sastoji od muzike 20. veka – pronašle su se u muzici ranog minimalizma i proširuju repertoar u okviru ove epohe. K. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari