Na Bosifestu 18 filmova 1Foto: Bosifest sa otvaranja

Na Festivalu osoba sa invaliditetom – Bosifest u Beogradu do 12. oktobra nastupa ukupno 18 filmova, a manifestaciju je otvorio izraelski dokumentarac „Moj brat heroj“, koji prati grupu mladih ljudi sa Daunovim sindromom na zahtevnom putu kroz indijske Himalaje, u pratnji svojih braća i sestara.

U okviru takmičarskog programa biće prikazani i dokumentarni filmovi „U drugom svetu“ o ženi koja dobija vest da je trudna i da nosi dete sa Daunovim sindromom.

Domaća publika će moći da vidi i film „Ustani i hodaj“ – jedinstveni dokumentarac u kojem Matthieu Firmin, glavni urednik popularnog online magazina Spicee, govori na duhovit i zanimljiv o svojoj borbi protiv paraplegije, kao i „Danijel“, film o dečaku koji provodi odmor u kampu organizovanom za osobe sa Daunovim sindromom. Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu: Predrag Gaga Antonijević, naš poznati reditelj, Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić i dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke i Anica Dobra, jedna od najznačajnijih domaćih glumica.

Žiri će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade, piše u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari