Na koncertu povodom 40 godina SPENS-a Psihomodo Pop, Love Hunters, Atheist Rap i Zbogom Brus Li 1Grupa "Zbogom Brus Li", Foto: Vladimir Zima

Grupa „Zbogom Brus Li“ obeležava 30 godina postojanja, „Atheist Rap“ 33, „Love Hunters“-i 35, a zagrebački bend „Psihomodo Pop“ 40, isto koliko i Sportski poslovni centar „Vojvodina“, popularni novosadski SPENS gde se sutra, u Zapadnom holu, i održava mini dnevni muzički maraton.

Manifestacija Dani SPENS-a, povodom 40 godina postojanja ovog novosadskog sportskog i poslovnog centra, počela je 29. decembra premijerom dokumentarnog filma o novosadskoj grupi Love Hunters, koju je publika imala priliku da vidi u amfiteatru ovog objekta. Dan kasnije, dokumentarac je emitovan i onlajn, putem YouTube kanala SPENS-a.

U okviru ove manifestacije, u subotu, 8. januara, od 12 do 18 časova biće održan dnevni koncert u Zapadnom holu SPENS-a, muzički maraton koji će u podne prvo otvoriti domaća grupa 5 minuta slave, a zatim će svirati novosadski bendovi: Zbogom Brus Li koji obeležavaju 30 godina karijere, zatim Atheist Rap, kao i Love Hunters-i koji obeležavaju 35. rođendan. Na kraju, zasviraće i zagrebački bend Psihomodo Pop koji su vršnjaci sa SPENS-om jer, takođe, postoje pune četiri decenije.

Za list Danas, ovaj svojevrsni Koncert godine umesto Koncerta godine, najavljuje Slavko Matić iz „najmlađeg“ benda Zbogom Brud Li koji navršavaju „samo“ tri decenije postojanja:

„U legendarnom SPENSovom Zapadnom holu, u subotu će nastupiti sve same ’’stare kuke’’, novosadski bendovi koji su, tokom devedesetih, imali privilegiju da  vežbaju na SPENS-u. Dakle, pored nas, i Atheist Rap i Love Hunters. Fali tu još par imena ali iz objektivnih razloga njih nema na spisku izvođača, uglavnom zato što više, nažalost, ne sviraju. Koncert otvara podmladak iz benda 5 minuta slave, koji će imati priliku za skoro pun sat lokalne slave i dobre svirke. Festival zatvaraju gosti iz Zagreba legendarni Psihomodo Pop koji, razumljivo, nikada nisu vežbali na SPENS-u, ali im ovo svakako neće biti prva svirka u istom, pa čak ni prva u Zapadnom Holu. Celu akciju je osmislila agilna Jelena Mumin, kako bi se na rokerski način obeležilo četiri decenije jednog od najdražih novosadskih brendova, Sportski poslovni centar – SPENS“, rekao je Slavko Matić koga smo zamolili i da prokomentariše 30 godina benda Zbogom Brus Li čiji je frontmen.

„Ova godina, osim što je za Novi Sad Godina kulture, za ZBL bend nam je važna jer su u pitanju tri decenije postojanja ove simpatično-iritantne skupine, u glavama još uvek, mladih ljudi. Preostale preživele fanove, ali i mlade i nove obožavateljke i obožavatelje, u ovoj okrugloj godini obradovaćemo novim albumom, dokumentarnim filmom i najmanje još tri video spota. Naravno, biće upriličeno i nekoliko svirki, od kojih je prva, nakon ove u subotu, već 12-og januara na ulicama Novog Sada, tačnije kod Pošte, u popodnevnim časovima. Između ove dve svirke bend će gostovati na festivalu Made in Pecs, u Pečuju, Mađarska“, ističe Matić.

Ulaznice za sutrašnji koncert na SPENS-u mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari