Na Sterijinom pozorju nijedna predstava nije nagrađena

Ostavite komentar


  1. Kokan je u pravu 100% samo bi dodala:
    "Uranilovka", "kraduckanje", kolektivistička neodgovornost, netalasanje, "u toru jes da smrdi ali je toplo", to je Srbija od kako je dobila novu državnost od kneza Miloša do danas… a ta uranilovka onda celo društvo vuče unazad u močvaru u živo blato.
    Sve suprotno od grđanskog društva gde se vrline, znanje, spobnosti nagrađuju, podstiču, te one (te vrline, znanja i sposbnosti) zatim celo društvu "vuku" napred…

  2. Kokan naravno nije u pravu, njegova Na Drini Ćuprija je histerična predstava koja nije ni na tragu Andrića. Bilo mi je žao Fate Avdagine, mrcvario ju je 15 minuta dok je nije udavio. Ostatak je bio predvidiv i već viđen kolaž opštih mesta. Ni ostale predstave nisu bile bolje. Loše su selektovane, selektor je nekompetentan.

    Ispravna odluka žirija

  3. I za ovo je kriv Vučić, jer se zna da je Kokan reditelj koji najčešće radi u Šapcu, a zna se ko je ko u Šapcu.

  4. Gospodine Manojloviću i ostali članovi Žirija Sterijinog pozorja,

    Tačno je: niste nam zviždali, ali ste uradili nešto gore: pljunuli ste nas, onako ““kulturno““. Pljunuli i u naše poimanje vrednosti i u naš razum. Pokušavate da nas ubedite da su svi dobitnici, znajući da i mi znamo da kada su ““svi pobednici““ pobednik nije niko. Pa ni publika, ni kritičari, ni selektor.

    Odali ste priznanje selektoru da je kvalitetno uradio svoj posao – odabrao najbolje predstave od ponuđenih, a odmah zatim pljunuli na njegovu selekciju, jer ste osporili kvalitet odabranih predstava.

    Odali ste priznanje osnivačima i ranijim žiriima, ali ste ih pljunili samoljubivo se izdižući iznad njih, jer niste hteli, kao oni, da dajete nagrade osrednjim predstavama. A ni mnogo puta ranije, kao ni sada, okruženje nije pogodno za izgradnju predstava; mukotrpan je to posao.

    Izdigli ste se i iznad Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije, jer ste pljunuli na odluke njihovog Okruglog stola. Ima li smisla nagrada Okruglog stola kritike jednoj predstavi, ako je Žiri rekao da su sve predstave iste. Pa ste tako pljunuli i publiku, koja je, puk jadan i neuk, smatrala i pokazala da je ipak bilo konkurencije i čak se, gle čuda, složila sa mišljenjem kritičara (takođe pukom jadnim i neukim).

    Bolje da ste nam zviždali.

    Članstvo u žiriju dobili ste zbog onoga što ste do sada uradili. To je sada sklonjeno u stranu i sve što budete radili ubuduće gledaće se kroz prizmu ove odluke. Jer bilo da ste nezadovoljni kvalitetom rada pozorišta (vaših kolega), ili okruženjem (uslovima) u kojima rade pozorišta (vaše kolege) u Srbiji, ključno je pitanje: hoćete li i dalje učestvovati u tome? I na koji način?

    Ili je sve ovo možda baš zbog vašeg daljeg učestvovanja u ““pozorišnom životu u Srbiji““: imaćete, za razliku od ostalih vaših kolega, priznanje Velikog Žirija, Žirija naših života?! Jer, niste vi puk jadan i neuk, znate to i sami: Veliki Žiri, za razliku od vas, pravi razliku; za njega nisu svi podjednako dobri (ili loši, dođe mu na isto).

    I posle Tasovca Tasovac.

    ihailo Krstić
    gledalac
    Novi Sad

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.