Nagrada Fondacije Tanja Petrović Draganu Ambroziću 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Muzički kritičar Dragan Ambrozić ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, uz obrazloženje da je uspeo da spoji strast i znanje, alternativu i mejnstrim, neposrednu angažovanost i promišljanje o muzici i pop kulturi.

“Sve je manje rubrika kulture u našim medijima a naša je namera da ukažemo da upravo u tim malobrojnim prostorima postoje dragulji novinarstva, koji mogu da budu i uzor i inspiracija. Sa te dve reči bi mogao da se opiše ovogodišnji dobitnik nagrade Fondacije ‘Tanja Petrović’”, istaknuto je u obrazloženju o dodeli tog prestižnog priznanja Ambroziću, koje će svečano biti uručeno 28. februara u podne u Jugoslovenskoj kinoteci.

Dosadašnji laureati nagrade Fondacije “Tanja Petrović” su: novinar, filmski i književnik kritičar Milan Vlajčić (1939-2022), radijski autor Žikica Simić, urednica i autorka emisije “Trezor” Bojana Andrić, novinar, rok kritičar i publicista Petar Peca Popović, kritičar, profesor na FDU i donedavni umetnički direktor BITEF-a Ivan Medenica, novinar, kritičar i kolumnista Teofil Pančić, Portal za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org, fotografkinja i istoričarka umetnosti Goranka Matić, reditelj i kreativni direktor Boris Miljković i novinar, muzičar i pisac Branko Rosić.

Osnivači Fondacije “Tanja Petrović” su Antonela Riha, Borut Vild, Vojka Pajkić Đorđević, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Tamara Pupovac i Jelica Greganović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari