Nagrada za mlade pijaniste i kompozitore ponela ime Andrije Čikića, ubijenog učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar" 1Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Nagrada za mlade pijaniste i za mlade kompozitore poneće ime po Andriji Čikiću, pijanisti, koji je ubijen u OŠ „Vladislav Ribnikar“, odlučeno je danas.

Kako prenosi N1, na danas održanom sastanku potpredsednice Vlade i ministra kulture Maje Gojković sa Aleksandrom Pekovićem, upravnikom Zadužbine Ilije M. Кolarca i Radetom Vojnovićem, članom Upravnog odbora ove ustanove, postignuta je saglasnost oko realizacije ideje da nagrada za mlade pijaniste, odnosno mlade kompozitore ponese ime po dečaku Andriji Čikiću, stradalom u tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, navelo je ministastvo na društvenim mrežama.

Dogovoreno je, kako se navodi, da Zadužbina u saradnji s Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju, što je podržao i Upravni odbor ove ustanove. O daljim koracima sprovođenja konkursa koji će uslediti, javnost će biti obaveštena od strane upravnika Zadužbine Ilije M. Кolarca, dodaje se.

Andrija Čikić je jedno od devetoro dece ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar početkom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari